FeaturedHaberler

Yurt dışından araç getirmeyi düşünenlere uyarı




Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının başkaları tarafından kullanımına izin verilmeyeceğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının başkaları tarafından kullanımına izin verilmeyeceğini belirterek, “Böyle bir yeni alan çıkmış değil. İdari yaptırımları var. Bu şekilde yapanlar cezalarla muhatap olurlar. Bu araçları başkasının kullandığının tespit edilmesi halinde araçların yurt dışına gönderilmelerini sağlıyoruz” dedi.

Bakan Aşcı, yaptığı açıklamada, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının Türkiye’deki kalış süresinin 6 aydan 24 aya çıkarıldığını hatırlattı.

Bu değişikliğin, gurbetçilerden gelen “Bu süre bize yetmiyor. Daha uzun süre kalmak istiyoruz” gibi talepler üzerine yapıldığına dikkati çeken Aşcı, bu uygulamanın “Bir araç buraya gelecek. Hiçbir vergi vermeksizin serbestçe alınıp, satılacak” anlamına gelmediğini vurguladı.

Aşcı, Almanya’da yaşayan bir gurbetçinin Antalyalı olduğunun varsayılması halinde Antalya’da aracını amcasının oğluna, dayısının kızına kullandırma şansının bulunmadığına işaret ederek, bunun yapılması halinde “geçici ithalat izninin ihlali” olarak yorumlandığını ve araç sahibinin cezalandırıldığını kaydetti.

Kaynak: NTV

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Kullanan kullaniyo, hepsi safsata. Aha yeni 25000 dolara range rover 3,6 tdi black edition getirdiler. Gurcu plakali. Catir catir biniliyioo

  2. Devlet “korkutma” taktiği uyguluyor, çeşitli safsata haberlerle de bunu yaymaya çalışıyorlar. Bu haber iyice saçma olmuş. Dışarıdan araç getiren kişinin aracını zaten bi başkası kullanamıyor. Yurtdışından araç getirmeyle alakasız ama bu durum.

    Gürcistan’dan vs’den getirilen araçlarda, örneğin Gürcistan’da akrabamız var, onun üzerine arabayı alıyoruz, kendisinden vekalet alıyoruz, basıp geliyoruz ve arabayı burada çatır çatır kullanıyoruz.

    Gürcü plaka araç A6 kullanan arkadaşım anlattı herşeyini. Burada tek güvenilmez olan nokta, bu işin aracılığını yapan tiplemeler… Çok güvenilir, çok garanti bilmemne olacak. Arkadaş böyle birtakım sağlam bağlantılar bulup öyle yapmış. Polis çevirdiğinde vekalete bakar, evraklara bakar, başka da hiçbirşey yapamaz diyor. Kimisini polis bağlamaya falan çalışıyormuş ama yapamazlar. Ya evrakları eksiktir, ya vekalet yoktur, o yüzden bağlayıp göndermişlerdir demişti. Kendisi hala çatır çatır kullanıyor.

    Burada bahsedilen kanun ise bambaşka bişey, iki olayı çorba edip korkutma taktiğine yeni bi boyut katmaya çalışmışlar.

  3. çatır çatır binemiyolar aracı yurt içinde kullanmak isteyen şahıslar ruhsat sahibinin 1. dereceden akrabası olması veya vekalet ile araç sokulmak isteniyosa vekalet verilecek kişinin en az 6 ay yurt dışında yaşamış olması lazım . yani bu araçları getirip kullanmak isteyen şahıslar yurtdışında yerleşik olmalı vekalet verecegi kişide yurtdışında yerleşik olması gerekiyo. gürcistandan araç getiren kurnazlar ruhsat sahibinide ayarlıyolar vekalet verilen kişiyide burdada o arabayı alacak kişiye saçma sapan belgelerle vekalet verdiklerini iddiaa ediyorlar ilk polis çevirmesine girdikleri zaman aracın vergisinin 1/3 kadar vergi cezası yeyip araçları sınır dışı ediliyor bir ton bu işten ağzı yanan insan var siz siz olun yurt dışında yerleşik değilseniz uzak durun adamı koparırlar DEVLET KİMSEYE VERGİSİZ ARABA BİNDİRMEZ

  4. arkadaşlar 9 yıldır azerbaycanda yaşadım gürcistanıda cok iyi bilirim.dogrudur gurcistandan kendi adınıza arac alıp burda kullanabılıyorsunuz bunu yapan aracılar var.AMA cok zarar edersiniz hiç girmeyin nasıl mı? mercedes e 220 cdi 2003 modelin gürcistan piyasası 6-7 bin dolar adamlar 10 bın dolardan aşagı size vermıo 3 4 bın dolar basda alırken zararınız var.2 yıl kullandınız aracı 2 bın dolar karsılıgında plaka degısımı yapıp tekrar getıreceksınız 2 yılda yaklasık 6 bın dolar buda yaklasık 15 bin lira zarar demek.satmak istesenız aldıgınız arabayı 3 4 bin dolara satamazsınız.o ülkeler avrupanın çöplüğü haline gelmiş bende cok takip edıyorum elimden geldiğince milleti bilgilendiriyorum.yuksek model arac alsanızda 30 40 bın dolar civarında arac alsanız ona görede zararınız artar ben türkiyede yaşıyorum ama ayda bir araca binecem diye 15 20 bin zarar etmeyın sorusu olanı cvblayabılırım

  5. haa unutmadan tatlı tatlı yemenın acısı sonra cıkar sözü bu olayı cok güzel özetler nitelikde :))

  6. Merhaba arkadaşlar Maximgeorgia Galeria bünyesi altında Autopapa anlaşmalarımızla ruhsat sahibi olabileceğinizi ve de araçların vekaletli değil direkt olarak kendi bünyenizde kullanabileceğiniz sistemimizle Gürcsitan ehliyet , oturum ve de en sonunda vatandaşlık alabileceğiniz her türlü sistemi yaklaşık 18 yıldır Ukrayna bünyesinden Gürcistan bünyesine taşıyoruz . Yurt dışı araç alımlarınız ve her türlü bilgilendirme için ;
    Maximgeorgia Galeria : Whatsapp : +380960039931

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu