Haberler

Zenos E 10 R 350 HP’lik motoru ile görücüye çıktı




Britanya’nın hafif spor araba tutkusu, Zenos’un yeni E 10 R’ı ile devam ediyor.

Markanın en hızlı ve en heyecan verici modeli olarak ilan edilen E 10 R, tanıdık bir tasarıma sahip olsa da, ortada konumlandırılmış 4 silindirli 2.3 litre EcoBoost motorundan aldığı 350 HP güç ve 475 Nm tork değerleri ile fark yaratıyor. Bu motorun 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmesi ise E 10 R’a 3 saniyelik 0-100 değeri ve 250 km/s maksimum hız verilerini kazandırmış.

Modelin alüminyum ve karbon kompozit yapısı E 10 ve E 10 S ile aynı ancak, E 10 R ‘R’ oluşunu, yeni adaptif Bilstein amortisörleri ve yeni ön diskler ve fren kaliperleri ile daha kuvvetli bir frenleme sistemine sahip oluşuyla gösteriyor. Ayrıca modelin 16’’ ve 17’’ yeni tekerlekleri yaylanmaz kitle ağırlığını 10 kg düşürmüş. Bu şartlarda modelin toplam 700 kg yani E 10 S’ten 25kg daha hafif olması sağlanmış.

Zenos standart modeli yeterince sportif bulmayan müşterilerine, karbon fiber koltuklar, 6’lı yarış emniyet kemeri takımı ve kolay çıkarılabilir direksiyon simidi opsiyonlarını da sunuyor.

Etkileyici performans verileri sunmasına rağmen, E 10 R £39,995’lık İngiltere fiyatıyla İngiltere pazarında gayet elde edilebilir görünüyor. Bu fiyatla E 10 R, aynı 2.3 EcoBoost motora sahip Ford Focus RS’ten sadece £10,000 daha pahalı.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu