Haberler

V2 Challenge’da Yıldırım kazandı, Kayalar lider




Yerli yarış otomobili VOLKICAR’la düzenlenen, Türkiye’nin amatörlere yönelik en başarılı yarışı V2 Challenge, Körfez Pisti’nde başladı. 17 pilotun start aldığı yarışı Ali Yıldırım kazandı. İkinci Serhan Kayalar, üçüncü ise Aydıncan Ataberk oldu. Dördüncü ise genç yetenek Burakcan Çelik idi. Ancak Ali Yıldırım daha önce V1 Challenge’da yarıştığı için amatörlere yönelik V2’de klasman dışı sayılıyor. Buna göre 20 puan ile liderlik, ilk yarış sonunda Serhan Kayalar’ın oldu.

Ayrıca Fenerbahçe’ li futbolcu Gökhan Gönül’ ün eşi Hatice Gönül tek kadın pilot olarak erkek rakiplerine karşı ilk yarışında başarılı bir performans sergiledi. Yer yer ıslak Körfez Pisti’ nde zorlu yarışı tamamladı ve kadın pilot kupasının sahibi oldu.

17 yaşındaki Onat Telkanar, yarışın parlayan isimlerindendi. Üst gruba yükselen Telkenar, yarışı 8. tamamladı. Yavuz İpçi, Berk Durak ve Mert Becce yarış esnasında yaşanan sportif mücadele sebebi ile yarış komiserleri tarafından ihraç edildi.

Volkan Işık Akademi tarafından organize edilen V2 Challenge 3 ayaktan oluşuyor ve sonraki iki yarış 6 Aralık ve 19 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. V2 Challenge yarışları sonunda ilk üç basamağı elde eden pilotlar para ödüllerine kavuşacak. Birinci olan pilot 6.000 TL, ikinci olan 3.000 TL ve üçüncü olan da 1.000 TL’lik para ödülünü kazanacak. V2 Challenge’ın birincisini 3 yarıştan toplanacak puanlar belirleyecek.

V2 Challenge İstanbul Yarış Tarihleri

29 Kasım 2015 Pazar

6 Aralık 2015 Pazar

19 Aralık 2015 Cumartesi

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu