Haberler

i8 Spyder 2016 yazına hazır




i8 Spyder Concept’in örtüsü ilk defa bundan 3 yıl önce kaldırılmıştı. Nihayet, BMW’nin patron koltuğu sahibi Herald Krüger, aracın üretime hazır olduğunu bildirdi.

Krüger, Handelsblatt’a (Alman Ekonomi Gazetesi) aracın yakında tanıtılacağını söylerken, dudakları mühürlenmişçesine veriler hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Tarih hakkında herhangi bir şey söylenmezken, BMW ilk i8’leri 2014 ortasında teslim etmesiyle bizi çok fazla bekletmeyeceğe benziyor.

Üretilecek modelin, concept model ile ne derece benzer olacağı bilinmezken; son görsellerde araç, yarı şeffaf kaporta, üstü açık tasarım, şık bir ön cam ve entegre bir spoylere sahip. Ayrıca dingil arası mesafe standart i8’e göre biraz daha kısaltılmış.

1,5 litre 3 silindir TwinPower Turbo motoru, elektrik motoru ve lityum ion pil ünitesinden oluşan ve mevcut i8’lerin gücünün kaynağı olan kombinin bu modelde de kullanılması bekleniyor. Bu kurulum ile 362 PS (266 kW) güç üreten bu araç 0’dan 100 km/h hıza 4,4 saniyede ulaşabiliyor iken, maksimum hızı 250 km/h (155 mph) ile sınırlandırılmış. Şaşırtıcı olan, aracın 100 km yolu sadece 2,1 litre yakıt ile gidebilmesi. Bir diğer yandan araç sadece elektrik ile 37 km yol yapabiliyor.

Cem Tanrıöver

1995 yılında Kadıköy'de doğdum. İlkokul öğretimimi Tekirdağ'da, lise eğitimimi Kadıköy Anadolu Lisesinde tamamladım. 2014'te girdiğim İTÜ mimarlık bölümünü mümkünse 4 senede bitirmeyi planlıyorum. Otomobil sevdam ailemin kullandığı Alman araçlarıyla başladı. İlk defa direksiyona 14 yaşımda 2001 model VW Bora'da geçtim. O yaştan beri ailemin uzun yol şoförlüğünü yapıyorum.. Derin bir Audi fanıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu