Haberler

Audi, 2 milyonluk satış hedefinden vazgeçmiyor




Audi CEO’su Rupert Stadler, şirketin 2020 sonuna kadar yıllık 2 milyon ünitelik satış hedefine ulaşacağına sonuna kadar inandığını belirtti.

Çoğu kişi gündemdeki sıcaklığını hala koruyan “Dieselgate” skandalını göz önüne alarak, Audi’nin geçtiğimiz yıldaki 1.74 milyon araçlık satışının artmak yerine daha da azalacağını düşünüyor olsa da Alman üretici hedefine ulaşmak için elinden geleni ardına koymayacak gibi. Otomotiv sektörünün parlayan yıldızı konumundaki crossover/SUV segmenti için 2016’da Q2, 2018’de elektrikli Q6 ve 2019 yılında Q8 gibi yepyeni modelleri tanıtmaya hazırlanan üretici, 2020 yılına kadar yıllık satışlarının %40’lık dilimini bu segmentin oluşturmasını planlıyor.

TDI motorların durumunu da değerlendiren Rupert Stadler, olaydan etkilenen 2.1 milyon Audi’nin tamamında yapılması gereken düzenlemelerin yüksek öncelikle ve olabildiğince çabuk gerçekleşeceğinin sözünü verdi. Automotive News Europe ile gerçekleştirdiği röportajda, 3.0 litrelik TDI V6 motor hakkında konuşmaktan çekinen yetkili, TDI sorunlarından ilk kez ne zaman haberdar olduğu sorusunu da yanıtsız bırakmayı tercih etti.

Müşterilerin emisyon skandalına tepkisi sorulduğunda hem bireysel hem de kurumsal alıcılar ile görüştüğünü belirten Stadler, “araçlarının performansı ve yakıt tüketiminden memnunlar” dedi.

Audi CEO’sunun açıkladığı bir diğer önemli detay ise şirketin gerçek gelir kaynağının fiyatı 50,000 €’dan (54,000 $) yüksek olan araçlar olduğunu söylemesiydi. Sonuç olarak şirket A5, A6, A7 ve A8 modelleriyle bulunduğu alanda “ofansif” bir duruş sergiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu