Haberler

Lexus LC 500 Detroit Auto Show’a geliyor




Lexus LF-LC‘nin ilk konseptini gördüğümüzden bu yana yaklaşık 4 yıl geçti. LC 500 Baskın tarzı ve geniş ızgarası Lexus için büyük bir tasarım devrimi başlattı ve LF-LC tasarımcılarının bir dizi üretim araçları üzerine çalışmaları görüldü. Ama, söylentilere göre tam olarak üretim versiyonu yakında gün ışına çıkacak.

Motoring.com’a göre ‘LC 500 Coupe’ Ocak 2016 Detroit Auto Show’da yüzünü gösterecek ve bunun gerçekleşmemesi için çok az neden var. Aslında uzun bir zaman oldu. LC, 2013 yılında üretim için onaylandı ve buna ‘SC’ adını diriltmek diyebiliriz ama Lexus ‘LC 500’ ve LC 500H’ için telif hakkı başvurusunda bulundu ve bu arabanın prototipi geçtiğimiz günlerde test edildi.

LC 500 gelecek ama sürpriz burada değil, Lexus ciğerli bir 5.0 V8 motorla gelecek olan RC F ve GS F ‘i duyurdu, Motoring.com 10 ileri otomatik şanzımanla geleceğini söylüyor. Motoring.com’a göre  LC 500H için 3.5 litre V6 tabanlı bir hibrid motor sisteminden 470 beygir gücü, mevcut GS 450 H V6 biriminden üretmek mümkün değil. LC F birkaç yıl içinde takip edilmesi ve önceki raporlara göre 600 beygir güç üretmesi öneriliyor.

Tabii ki bunların gerçek olduğuna dair bir kanıt yok o yüzden Lexus gelecek spekülasyonlar hakkında yorum yapmayı reddediyor. Ama hepsi çok mantıklı, iki ay sonra bu olaya daha fazla zaman ayırmak gerekecek.

 

Ahmet UZUN

1994'te Kahramanmaraş'ta doğdum. Şu an Piri Reis Üniversitesi'nde eğitimime devam ediyorum. Otomobillere olan tutkum kendimi bildim bileli var ve artarak devam ediyor. Sıkı bir Alfa Romeo ve BMW hayranıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu