Haberler

Nissan’dan geleceğin yakıt istasyonu!




Nissan “Geleceğin Yakıt İstasyonu” şeklinde lanse ettiği kablosuz şarj sisteminin ilk görüntülerini yayınladı.

Foster + Partners mimarlık firması ile ortak geliştirilen, kaldırım kenarı park yerlerine yerleştirilecek kablosuz şarj sistemi, Nissan Leaf modeli gibi elektrikli araçları şarj etmede kullanılacak.

Nissan, sistem hakkında çok fazla konuşmasa da yayınlanan videodan şarj cihazının LED göstergeleri ile cihazın yerini gösterdiği anlaşılıyor. Araç şarj cihazının yanına park edildiğinde, şarj cihazındaki ışıklar yeşilden maviye dönerek kablosuz şarj işleminin başladığını gösteriyor.

Sistemin teknik özellikleri hakkında bir açıklama yapılmamış olsa da Nissan geleceğin yakıt istasyonunun, geçen ay duyurulan 7 kW’lık kablosuz şarj cihazının gelişmiş hali olacağını belirtti. Bu cihaz bir gecede, Nissan’ın üzerinde çalıştığı 60 kW’lık pili şarj edebiliyor. Nissan geliştirdiği bu pilin elektrikli araçların menzilini 500 km’ye çıkaracağını açıkladı.

Nissan’ın İleri Ürün Stratejisi bölümünün Avrupa genel müdürü açıklamasında şu sözleri söyledi: “Etrafımızdaki Dünya değişiyor ve biz bunu son derece heyecan verici buluyoruz. Altyapısal olarak bağlı şehirlerin yükselişi ile yakıt dolum sistemlerinin günlük hayatımıza entegre edilmesi olası gözüküyor. Birbirinden bağımsız altyapı sistemleri, geçmişte kalmış bir kavram olabilir.”.

Geleceğin yakıt istasyonları konsepti Mart ayında açılanacak. 2016 Cenevre Motor Show fuarında bu konuda bir tanıtım bekleyebiliriz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu