Haberler

Saab gelecek planlarını ortaya döktü




Saab geliştireceği 9-3 modelinin elektrikli versiyonu hakkında, İsveç Milli Elektrikli Araç Departmanı(NEVS) ve Stora Bildagen’in desteğiyle 2017’de bir konferans düzenleyecek. Düzenlenecek konferansta modelle ilgili tüm detaylar açıklanacakken, elektrikli otomobil planları da gün yüzüne çıkartılacak.

NEVS Başkanı Mattias Bergman, yeni model hakkında bilgi verilmesi istenildiğinde ”yeni ve gelişmiş” anahtar kelimelerini açıklamalarında kullandı. Ama görünüşe göre vizyon olarak yeni olacak modelin, envanter olarak şimdiki modeli kullanması bekleniyor.

Şuanlık alınan haberlere göre, uzun bir çöküş sürecinden yeni silkelenen İsveç şirketi, 2018 yılında modele dair ilk prototipleri üretecek. Bunun yanı sıra Phoenix platformuna inşaa edilecek olan yeni modelin, elektrikli bir yapıya bürünmesi bekleniyor.

Detaylar ne yazıkki bunlarla sınırlı olsa da Burgman, Phoenix platformunu doğruladı. Bu platform doğrultusunda yeni model 4 ayrı formda kullanıcılarına sunulacak. Fastback, kompakt crossover, orta boy crossover ve büyük crossover formlarının tümü elektrikli hale bürünürken, üretimin Trollhättan, İsveç’in yanı sıra Tianjin, Çin’e de paylaştırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Modeller ilk başta Çin ve Avrupa’da satışa çıkacakken, şirketin büyük bir pazar olan ABD’yi, ikinci plana atma ihtimaline ise pek sıcak bakılmıyor. Neticesinde belki biraz zaman farkı yaşanabilir fakat yeni modeller er geç ABD’de de kullanıcılarına sunulacaktır.

Büyük bir tartışma konusu olan isme geldiğimizde ise Burgman’a yöneltilmiş bir diğer soruyu görüyoruz. ‘Markalar Saab ismini taşıyacak mı?’. Bununla ilgili de açıklama yapan Burgman, AB ile halen görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sabit bir karara varılmadığını belirtmiş.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bir de bu saab ‘milli araba’mız olacak değil mi? İlk başta volvo teklif etmiş ancak volvo’nun bütün parçaları tek bir il yerine bir çok ilde üretileceği konusunda volvo ve hükümet anlaşamadığı için fiat ile anlaştı. Düşünsenize bu şahinler, kartallar yerine s40, v40, s60 olacaktı ve çok ucuza gelecekti. Şimdi de bu milli araba konusu. Bu sefer volvo razı idi hükümet istemedi!

    1. Saab milli arabamız olacak diye bir şey yok sadece Fikri mülkiyet haklarını aldık yani Saab olarak binemeyeceğiz malesef ama bakma böylesi daha iyi düşünsene ortalıkta beyaz beyaz 93 Saab’lar beyaz gömlek elde tesbih kol dışarda apaçi tipler tarafından kullanıldığını.

    2. Sesli güldüm ilahi. Şahinler Doğanlar yerine S40, S60’lar mı olacaktı? 😀 Eğer Volvo ile hükümet anlaşmış ve Volvo yerli olsaydı ne şuan gördüğümüz XC90, S90 olurdu ne de Almanlara birebir diş bilemiş gümbür gümbür gelen bir Volvo olurdu. Uzun lafın kısası senin dediğin doğru olsaydı ve gerçekleşseydi Volvo’nun sonu Saab’dan daha kötü olurdu…

  2. National electric vehicle sweden( nevs) in saabla hic bir alakasi olmadigini, saab bizim yerli otomobil macerasinda aciklamamismiydi? Ha bu arada, secim gecti hic haver alan var mi bu milli saabdan?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu