Haberler

Emniyet Genel Müdürlüğü de 4×4’e geçti




Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanlığı karlı ve zorlu yol koşullarına sahip bölgelerde kullanılmak üzere tercihini Yeni Toyota Hilux’tan yana kullandı.

50 adet Toyota Hilux 4×4 Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Toyota Hilux’lar Trafik Polis aracı olarak kullanılacak. Üstün off-road özelliklerinin yanında yüksek konfor ve güvenliği birlikte sunan Hilux modellerinin bir kısmı Otoyol Trafik Polisleri tarafından kullanılacak şekilde hazırlandı.

toyota hilux egm

İlk kez 1968 yılında satışa sunulan Hilux’ın geçtiğimiz aylarda üretimine başlanan 8’inci nesli dayanıklılık ve güvenlik özelliklerinin yanında üst düzey kaliteyi de sunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Planlama ve Destek Daire Başkanlığı tarafından envantere dahil edilen Yeni Hilux; teknolojik özellikleri, sofistike tasarımı ve yüksek off-road yetenekleriyle SUV tarzı bir sürüş konforu sunuyor. 4×4 yetenekleri ile Land Cruiser seviyesine yakın bir model olarak tanımlanan Yeni Hilux, global pick-up pazarında 16 milyondan daha fazla satış adetlerine ulaşmanın yanında Türkiye’de pazara sunulduğu ilk ayda 722 adetlik satışıyla büyük bir başarıya imza atarak en yakın rakibinden iki kat fazla satış gerçekleştirmişti.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Jandarma Teşkilatı, Mıtsubishi L200 , Isuzu D-MAX gibi 4×4 araçları yıllardır kullanır. Çünkü onların sorumluluk alanı kırsal kesimdir , ve bu tip araçlar sorumluluk bölgesindeki yol şartlarında faydalıdır. Yeri gelir tarlada giderler , yeri gelir tepelere tırmanırlar…
    Lakin görev alanının hemen tamamı asfalt yollarla kaplı olan Otoyol polisi için 4×4 çift kabin kamyonet ne kadar gereklidir anlayamadım. Bunların yerine otoyolda hızlı ve güvenli seyredebilen araçlar seçilseydi daha faydalı olmaz mıydı??

    1. Yukarıda belirtildiği üzere ”Karlı ve zorlu yol koşullarına sahip bölgelerde kullanılmak üzere…” Asfalt için corolla seçilmişti zaten.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu