Haberler

Bu Mazda RX-8’in sesi cehennemden geliyor




Bu Mazda standart donanımlı fabrika versiyonundan buralara çok çok uzun bir yoldan geçerek geldi. Binlerce ağır motor işi bu büyümeye liderlik etti ve bunlar burun bölümünde sona erdi.

Bu araç tamamıyla yeniden gözden geçirildi ve sadece süspansiyonlar bile bir sürü iş gerektiren büyük bir dert. Hâlâ arka tarafta şu fazlaca büyük drag radyallerini görüyoruz ve görünüşteki bu şey bize güç hakkında haber veriyor, burada yatan 1600 beygirlik bir güçten bahsediyoruz.

Ayrıca çok ilginç olmayarak GT-R sahipleri de araçlarını bu hale getirmek istiyor ve zamanlarını drag çizgisinde harcıyorlar, RX-8’in planlanan ağırlığı da dudak uçuklatıcı bir sayı bu arada.

RX-8’in tonlarca modifiyesine rağmen 1130 kilogramlık ağırlığa sahip olması da ustaca ayarlanmış ölçek uyarlamaları sayesinde sağlanıyor, bu hafiflik ve yüksek gücün karışımından ortaya çıkan sonuç 6 saniyelik bir süre sağlıyor drag çizgisinde.

Ayrıca seslerinden de dinlenmesi lazım nadir güzel bir albüm çıkartılıyor bu RX-8’in sesinden ve bu ses bir pompalı tüfek ile motorlu testere sesinin karışımı gibi geliyor, seyirciler bu aletle özdeşleşen kulak delici sesi dinlerken kendilerini korumaları gerekmektedir.

 

 

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. bu yarışlardan keyif alan var mı merak ediyorum. çok marjinal kalan herhangi bir takımı bile tutmadığın, yarışan arabaların sevdiğin arabalarla alakası olmadığı garip bir organizasyon.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu