Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

2015’te OTOPARK: En çok okunan 15 haber




Japon’undan Amerikan’ına, Alman’ından Koreli’sine, Fransız’ından İsveçli’sine, İtalyan’ından Hintli’sine dünyanın dört bir yanından sayısız arabayla haşır neşir olduğumuz, hem otomotiv dünyası hem de OTOPARK.COM için heyecan verici bir yılı geride bırakıyoruz. Tanıtımlar, fuarlar, lansmanlar, dedikodular ve tüm bunların üstüne eklenen ve yıla damgasını vuran emisyon skandalı derken, sizlere doğru ve güvenilir haberleri olabildiğince hızlı şekilde ulaştırabilmek için tüm editörler birlikte çalıştık.

Şimdi ise 2015’te olup bitenlere geri dönüp bunları bir kez daha hatırlama zamanı. Gelin 2015’in en çok okunan 15 haberini birlikte inceleyelim.

 

15) B9 kasa kodlu Audi A4’ün tanıtımı

Audi A4 (B9)

Yıl boyunca ardı arkası kesilmeyen casus fotoğraf ve dedikodu fırtınasının sonunda, Haziran ayının son günlerinde yepyeni Audi A4 karşımıza çıkmıştı. Tasarım olarak B8 kasa kodlu selefinin üzerine neler eklediği bolca tartışılsa da yapılan teknolojik yenilikler başlı başına onu ayrı bir yere taşımaya yetti.

14) İkinci el dolandırıcılıkları

28626532,cfJO5jMXv0Gf_nTac8AzIgÖzellikle ülkemizde her geçen gün farklı bir kılıkla karşımıza çıkan dolandırıcıların akıllara durgunluk veren bir diğer girişimi ikinci el otomobilini satmaya çalışan bir vatandaşa vurmuştu.

13) Makyajlı Toyota Auris’in tanıtımı

2015’te kompakt hatchback segmentindeki hızla artan rekabete ayak uydurmak üzere yenilenenler kervanının bir üyesi de Toyota Auris olmuştu. Hem kardeşi Corolla’yı hem de sınıfındaki diğer rakiplerini bir adım geriden takip etmesiyle eleştirilen Auris, makyajdan sonra bile en karakteristik özelliklerinden biri olan “old school” dijital saatini orta konsolda taşımaya devam etti.

12) Yerli otomobil ve SAAB çıkmazı

Saab_logo_3pMN1Ik

2015 yılında Türkiye’nin otomotiv gündemini en çok meşgul eden konularından bir diğeri de üretimi planlanan yerli otomobil olmuştu. Prototipi gösterilen “yerli” otomobilin platformu SAAB markasının otomobil bölümüne sahip olan Çinli NEVS firmasından satın alınmıştı. Ancak medya bu haberi yayınlarken sürekli SAAB ismini kullanınca firma yetkilileri sert bir açıklama yayınlamıştı.

11) Alfa Romeo Giulia’nın sızdırılması

2030724472832393084

Çok uzun zamandır beklenen Alfa Romeo Giulia, resmi tanıtımına yalnızca saatler kala casus fotoğrafçılar tarafından sızdırılmıştı. Giulia hakkında diğer detaylardan bahsetmeye bu listenin 6 numarasında devam edeceğiz.

10) Emisyon skandalının Türkiye ayağı

volkswagen-emisyon-testleri-hileli-cikti-iddiasi1442821803

Otomotiv sektöründe 2015 yılının en büyük olayı nedir diye sorduğumuzda yüksek ihtimalle alacağımız yalnızca tek bir cevap olacaktır o da Volkswagen ve emisyon skandalı. Hakkında çok fazla şey yazılıp çizilen ve güncelliğini hala koruyan bu olay ilk yayıldığında Türkiye’deki bazı Volkswagen sahipleri de durumdan endişe duyuyordu. Markanın ülkemizdeki distribütörü Doğuş Otomotiv olay hakkındaki ilk resmi açıklamayı yaptıktan sonra durumun belirsizliği az da olsun azalmıştı.

9) BMW’nin yeni motor seçenekleri

bmw-316i-320d-yeni-motor-seçenekleri

Ülkemizdeki vergi dilimleri sebebiyle ortaya çıkan 1.6 litre bariyerinin arkasında kalan Alman üreticiler durumu yavaş yavaş farketmeye başlayıp yeni motor seçenekleriyle pazar payı kapmaya çalışıyorlardı. Bu konudaki en ciddi hamlelerden birini ise “316d” modelini duyuraran BMW yapmıştı.

8) Fiat Egea/Aegea’nın tanıtımı

DSC08025

Fiat’ın satış listelerini alt üst eden modeli Linea’nın yavaş yavaş yaşını göstermeye başlamasıyla gözler Fiat’ın yeni kompakt sedan modelini tanıtacağı güne çevrilmişti. Üretimi Türkiye’de yapılacak ve ülkemizde çok ciddi bir pazar payına sahip olması beklenen otomobil, doğru yerde ve doğru zamanda, İstanbul AutoShow 2015’te, ilk kez görücüye çıkmıştı.

OTOPARK Dükkan

Dükkan'ı açtık

Hazır listenin ilk yarısını geride bırakmışken 2015’te gerçekleşen bir diğer önemli gelişmeyi hatırlatmak için ufak bir mola verelim. Uzun süredir ilgiyle beklenen, pek çok farklı çeşitte logolu ürünlerimize sahip olabileceğiniz OTOPARK Dükkan açıldı.

7) Yeni Volkswagen Tiguan’ın sızdırılması

2017-VW-Tiguan-Carscoops9

Listenin 11 numarasındaki Alfa Romeo Giulia ile aynı kaderi paylaşan yeni Volkswagen Tiguan, tanıtımına günler kala kamuflajsız bir şekilde görüntülenmişti. Hem casus fotoğrafları hem dedikodularıyla anasayfamızı yıl boyunca bolca süsleyen yeni Volkswagen Tiguan’dan listenin 5 numarasında bahsetmeye devam edeceğiz.

6) Alfa Romeo Giulia’nın tanıtımı

1146374001899014915

Sadece benim gibi Alfa severleri değil, otomobillere az da olsa ilgi duyan herkesin heyecanla beklediği büyük olay, bir diğer deyişle efsanenin geri dönüşü Haziran ayının son haftasında gerçekleşmişti. Dünyanın dört bir yanındaki otomobil tutkunlarını kalbinden vuran İtalyan üretici, çok çetin bir rekabetin döndüğü orta sınıf sedan segmentine muhteşem bir tasarıma sahip olan Giulia ile katılacağını açıklayarak kılcını kuşanmıştı.

5) Yeni Volkswagen Tiguan’ın tanıtımı

2016-yeni-volkswagen-tiguan-vw-tsi-tdi-4x4-4motion-fwd-awd-haldex-manuel-otomatik-dsg-yeni-tanıtım-teknik-özellik-fiyat-donanım-liste (1)

Volkswagen’in kompakt crossover segmentindeki iddialı oyuncusu Tiguan, Eylül ayının ortasında yeni imajıyla karşımıza çıkmıştı. Çok daha olgun bir tasarıma sahip yeni Tiguan, hem artan boyutları hem de gelişen teknolojisiyle sınıfındaki en iddialı araçlar arasında yer alacak ve satışa çıkmasının ardından 7 koltuklu versiyona da kavuşacak.

4) Yeni Opel Astra’nın konfor şovu

569826637947570268

Opel’in kendini kanıtlamak için üzerinde ciddi zaman ve emek harcadığı modeli yeni Astra, yaz aylarında tanıtılmıştı. Modelin tanıtımına ek olarak yalnızca iç mekan ve koltuklar üzerine konfor odaklı bir tanıtım propagandası yapan Opel, haberin tıklanma rakamlarına bakılırsa istediği ilgiyi almış.

3) Yerli otomobil prototipi

Listenin başlarında da bahsettiğimiz gibi 2015 yılında Türkiye’nin otomotiv gündemini bolca meşgul eden yerli otomobil, Ekim ayının ortalarında görücüye çıkarılmıştı. Her ne kadar kamuflaj altında gizlenmiş olsa da Cadillac BLS’den hiçbir farkının olmadığı kısa sürede anlaşılan araç hakkındaki tartışmalar uzun süre gündemdeki yerini korumuştu.

2) Renault Kadjar’ın tanıtımı

Renault-Kadjar-CUV-38

2015 yılında çok yakından takip ettiğimiz ve resmi tanıtımından yalnızca dakikalar sonra Türkçe dilindeki ilk kaynağı sunduğumuz modellerden birisi de Renault Kadjar olmuştu. Listedeki diğer haberlerin aksine 10,000 görüntülenmeyi aşan ilk haber de 19,000’den fazla görüntülenmeye ulaşan bu Fransız idi. Hem çekici tasarımı hem de yenilikçi özellikleriyle Kadjar, çok kısa sürede büyük beğeni toplamıştı. Renault Kadjar testini izlemek için tıklayın. 

1) 26 bin TL’ye sıfır araba

Lada_Vesta_Concept

Lada’nın ucuz fiyatıyla dikkat çeken modeli Vesta’nın tanıtımı ve fiyatının açıklanmasının ardından adeta yer yerinden oynamıştı. Hani az önce Renault Kadjar haberi 10,000 görüntülenmeyi geçip 19,000’den fazla görüntülenmişti demiştik ya, bu haber 10,000-20,000-30,000 değil, 50,000 hiç değil, tam 100,000 görüntülenmeyi geride bırakarak 132,000’den fazla görüntülendi. Bu da milletçe ucuz arabaya ne kadar ilgi duyduğumuzun açık bir göstergesi.

Böylece listemizin sonuna geldik. OTOPARK ailesi olarak hepinize akaryakıt fiyatları ve vergilerin daha insani seviyelerde olacağı, mutlu bir yeni yıl diliyoruz. Gelecek yıl aynı listenin 2016 versiyonunda görüşmek üzere. Bizi takip etmeye devam edin.

Not: Bilgilerin doğruluğu için sıralama yapılırken Google Analytics verileri kullanılmıştır. Sitedeki görüntülenme değerleri ile örtüşmeyebilir. 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. araba fiyatlarının yüksekliği haberlerin tıklanma sayısına bile etki etmiş. 1 numarada ucuz araba hasretimiz gözler önüne serilmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu