Haberler

Zenos E10 R ile 3 saniyede 0-100




İngiliz pist aracı uzmanı Zenos, E10 pist otomobilinin yeni bir versiyonuyla geldi ve bu araç Ford Motor Şirketi [NYSE:F]’den Focus RS’in gücünü alacak. Evet, Zenos mühendisleri 2016 model Focus RS’in turboşarjlı 2.3 litre-4 silindirlik motorunu küçük E10’un şasesine sığdırıp yeni bir E10 R yaratmanın bir yolunu buldu.

Maximum gücü 350 beygirde, maximum torku ise 350 N/m’de sabit tutuldu ama şimdi güç, Ford da bulunan dört çeker sistem yerine direkt olarak arka tekerleklere yönlendirildi. Standart olarak 6 kademeli manual bir şanzımandan oluşuyor. Zenos, E10 R’nin 0’dan 100’e tam olarak 3 saniyede çıkacağını söylüyor.

E10 R bu süper-araba performansını hafif yapısına borçlu. E10 R’nin şasesi alüminyum, karbon fiber ve çeliğin karışımından oluşuyor. Ve tasarımcılar ağırlığı daha fazla azaltmak için koltuklarda kullanılan alaşım malzemenin yanı sıra jantlarda da OZ hafif alaşım jantları kullandı. Sonuçta 700 kg’lık bir boş ağırlık elde edildi.

Diğer özellikleri ise yarı kilitli bir diferansiyel, ayarlanabilir Bilstein amortisörler, dört noktalı yarış koşum, hızlı serbest bırakabilirliğe sahip bir direksiyon simidi sayılabilir.

Amerika’da bulunup bulunmayacağı yakında ilan edilecek ama Birleşik Krallık’ta Zenos E10 R, £39.995’den başlayan fiyatlarla (yaklaşık $59.690) siparişe hazır durumda. Lansmanı 14 Ocak 2016 da Autosport International’de yapılacak.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu