Haberler

A5 Coupe soğuktan korkmuyor!




Audi’nin 2017 yılında kullanıcılarıyla buluşturacağı yeni A5 Coupe, zorlu kış koşullarında test edilirken yakalandı.

Yeni A4 ve A4 Allroad’ın izinden giden bu yeni varyasyon hakkında, dizayn detaylarını belirlemek zor olsa da dikkatli bakıldığında yeni ızgara öne çıkıyor. Bunun yanı sıra ‘Coupe’ formunun etkisi sayesinde model, daha keskin ön farlara ve daha geniş hava girişlerine sahip.

Daha şık cam formlarını sportif bir tavanla birleştiren yeni A5 Coupe, bunların yanı sıra çift çıkışlı egzoz sistemi, LED arka farlar ve bagaja entegre spoyleri ayrıntılarında barındırıyor.

Yeterince yakın iç çekimler kaynaklarda yer almasa da, modelin dijital ortamda hazırlanmış önceki fotoğraflarında, göğüste yer alan alüminyum görünümlü trim, metalik tonlar ve büyük bilgi & eğlence sistemi iç mekandaki premium havayı arttırıyor.

Tasarımda esen bu dejavu rüzgarlarına ek olarak model, yeni A4, A5 ve Q7 gibi MLB Evo platformu üzerine inşa edilecek. Audi için adeta geleneksel hale gelen bu platform sayesinde model, yaklaşık 100 kilogram hafifleyecek.

Yeni A4 gibi geniş bir dizel/benzinli motor yelpazesi sunması beklenen model, şuanlık açıklanan tek motoru olan 2 litrelik 4 silindirli TFSI motora ve beraberinde 2 farklı güç seçeneğine (187 hp-320 Nm/248 hp-370 Nm) sahip olacak.

Audi’nin bu farklı formdaki yeni modeli A5 Coupe’yi, Ağustos 2016’da üretim bandına çıkarmadan önce Cenevre Motor Show’da tanıtması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu