Haberler

Abileri kadar yürekli




Bu araç size ilk bakışta M paketli bir 1 Serisi olarak görünebilir, ya da en azından AC Schnitzer adını ve agresif tasarımlı body-kit’ini fark ettiyseniz üzerinde ufak tefek modifikasyonlar olduğunu tahmin edebilirsiniz. Tahmin edilmesi zor olan gerçek ise; gördüğünüz şey 400 beygir gücünde 800 Nm torka sahip bir canavar… Hem de dizel.

Bu yılki Essen Motor Show için -ki bu ABD’deki SEMA Show’un Alman versiyonu olur- Ac Schnitzer’in Bimmer uzmanları bu gördüğünüz, ACS1 5.0d adını verdikleri konsepti hazırladılar. ACS1’in can alıcı noktası ise, kullanıcılara BMW’nin en güçlü dizel motoruyla, en küçük modelinin bir kombinasyonunu sunacak olması, tabi eğer satılığa çıkarsa. Aracın kalbinde BMW’nin Avrupa’da satılan 5 Serisi, X5 ve X6’larının M50d versiyonlarında bulunan, 3.0 litrelik, üçlü turboşarjlı, sıralı 6 silindirli dizel motoru yatıyor. Bu tarif ederken bile ağız sulandıran motor halihazırda 376 beygir güç ve 739 Nm tork üretebiliyor. Ancak Schnitzer bununla yetinmeyip bu iki değerle de biraz oynamış, üstüne bir de bu motoru alıp 1 Serisi’ne koymuş. Sonuç ise; sadece 4.5 saniyelik bir 0-100 km/saat hızlanma değeri ve kara dumana boğulmuş M135i ve M235i modelleri.

Tabi ki Schnitzer’in bu seneki Essen Motor Show için tek kozu bu araç değil. Modifikasyona uğramış 3 Serisi, X6 M ve Mini JCW da dahil olmak üzere daha gösterecek çok oyuncakları var. Ve tahmin edersiniz ki diğer büyük Avrupalı tuning şirketleri de ellerindeki en iyi oyuncakları sunmak için orada olacaklar. Ancak bu hayal ürünü olup olmadığı belli olmayan canavarın, oradaki bütün egzotik yaratıklar içinde bile çok dikkat çekeceği kesin.

Ertaç Güney

Gündüzleri beyaz yakalı bir bilgisayar mühendisi, geceleri Otopark.com editörü. 25 yıllık bir "petrolhead".

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. BMW 1 serisine AC Schnitzer dokunuşu gerçekten güzel olmuş. Tabi buna dokunuş denir ise 🙂

  2. Ertaç Bey haberlerinizi severek takip ediyoruz, başarılarınızın devamını temenni ederim.

  3. motoru yürüyen aksam ok eyvallah
    ama o tip ne ya 😀

    7 serisinin stopları ile 5 serisinin farlarını golf’e takmışsın gibi

    bu arabanın son 2 kasası iğrenç
    top gear ve fifth gear da bile alay ettiler tipiyle 😀

    sedan coupe’si tartışılmaz çok seksiiii mükemmel yakışıklı ama

    fiat uno’ya tipo stop’u koyunca ne oluyorsa buna da o olmuş 😀
    subaru gibi her çıkan kasada gittikçe b.k ettiler

  4. 4.5 banada biraz yavaş geldi bu araç için. zaten 381bg lik halini kullanan 5 serisinin de 0-100 u 5 saniyenin altında degilmiydi? mantıksız..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu