Haberler

Acura NSX’in Amerika fiyatları belli oldu




Japon otomobil üreticisi Honda’nın 1986 yılından bu yana sadece ABD, Kanada ve Hong Kong için üretilen lüks otomobil markası Acura, merakla beklenen modeli 2017 NSX’i Amerika’da 156.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacağını duyurdu.

Bu bedelin üzerine teslim ve taşıma için 1800 dolar ödeniyor. Acura yetkilileri 25 Şubat’ta sipariş alımına başlanacağını belirtiyor. Aynı gün internet sitesinde çevrimiçi yapılandırıcı çalışmaya başlayacak ancak ilk aracı buradan almak mümkün olmayacak. VIN 001 kodlu araç önümüzdeki ay Barett-Jackson tarafından satışa sunulacak ve satıştan kazanılan tüm para Pediatrik Beyin Tümörü vakfına ve Southern Ground kampına aktarılacak.

Eğer ki tüm opsiyonları içinde bulunduran bir model alınmak istenirse ödenmesi gereken ücret 205.700 dolara kadar çıkacak. Özel üretim hibrid supercar almak isteyenler için sekiz farklı gövde rengi, dört farklı döşeme rengi ve üç farklı döşeme tipi ile sunulacak. Ekstra ücret karşılığında boyalı veya cilalı üç farklı jant tipi alınabilecek. Karbon fiber tavan, karbon fiber iç döşeme ve karbon seramik fren kiti de spor paket kapsamında alınabilecekler arasında.

Hatırlatmakta fayda var. 2017 model Acura NSX 3.5 litrelik çift turbolu V6 motorun ürettiği 573 beygir güce ve 550 Nm torka sahip. Bu motor dokuz ileri çift kavramalı şanzıman ile gücünü yere aktarıyor. 47 beygirlik arka asistan motor ve çift 36 beygirlik elektrik motoru kombine bir güç artışı sağlıyor ve araç 573 beygir güce ve 645 Nm torka ulaşıyor. 1725 kg’lık ağırlığı ile 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniye civarında gerçekleştiren aracın maksimum hızı ise 307 km/s.

Amerika Birleşik Devletlerinde tasarlanan, geliştirilen ve monte edilen 2017 Acura NSX şirketin Marysville Ohio’da bulunan performans üretim merkezinde yapılacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu