FeaturedHaberler

Alfa Romeo tutkunlarına müjde!




Alfa Romeo, 2016’nın ikinci yarısında Avrupa lansmanında ilk crossover modelini sunmaya hazırlanıyor.

Car & Driver dergisine konuşan Alfa Romeo Kuzey Amerika bölge direktörü Reid Bigland crossover ile ilgili; herşeyin iyi gittiğini ve hatta modelle ilgili detayların bayilere verildiğini belirtti. Ayrıca BMW X3’ten daha büyük olacak olan crossoverla ilgili, aracın bu zorlu segmentine rağmen cezbedici İtalyan tasarımıyla diğer markalardan bir adım öne çıkacağını ekledi.

Şimdiye kadar sadece yakalanan Fiat 500L görünümlü protatipin fotoğlafları mevcut, bu yüzden seri üretim modelin nasıl görüneceği oldukça merak konusu.

Tasarımının dışında Reid Bigland, Alfa Romeo’nun ilk crossover modelinin sadece 0-100 km/s değeri değil, aynı zamanda Nürburgring tur zamanıyla da dikkat çekeceğini belirtti. Bu demeç akıllara Alfa, “Porsche Cayenne Turbo S’in 7 dakika 59 saniyelik en hızlı SUV/Crossover rekoruna mı göz dikti?” sorusunu getirdi.

Alfa’nın ilk crossover modelinin henüz ismi ve çıkış tarihi belli değil. Reid Bigland belirtmese de Avrupa’dan sonra, 2017 başlarında Amerika’da da satışa sunulması olası.

Alfa’nın, ilk crossover modelini 2016 Ekim başındaki Paris Motor Show’a yetiştirmesi bekleniyor.

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Kimse haberi okumadı mı? 🙂
    “Şimdiye kadar sadece yakalanan Fiat 500L görünümlü protatipin fotoğlafları mevcut, bu yüzden seri üretim modelin nasıl görüneceği oldukça merak konusu.” diye yazmıştım.

  2. Arkadaşlar şu 500L olayına açıklık getireyim. Donör kasa olarak aynı gruptan başka bir araç kullanıyor, platformları aynı olacağı için Alfa muhtemelen aracın dinamiklerini test ediyordur. Nihai tasarım tabi ki farkı olur.

  3. önce adam gibi bir sedan yapın da sonra suv mu yapcaksınız muv mu yaparsınız ne yapcaksanız yapın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu