Haberler

Aston Martin, Mercedes’den V8 motor alacak!




Aston Martin ve Daimler’in yaptığı anlaşmada Mercedes-AMG İngiliz marka için V8 motor üretecek ama bu iki markanın arasındaki ilişki bundan ibaret olacak.

Road & Track’e konuşan Aston Martin Şef Program Mühendisi John Caress kesin bir şekilde “Bu bir işbirliği değildir. Bu ortak bir girişim değildir. Biz beraber ortak bir araç yapmıyoruz.” ifadelerinde bulundu. Caress, Mercedes-AMG’nin sadece motor sağlayacağını hatta bu motorun son kontrolünü ve kalibrasyonunu Aston Martin’in yapacağını söyledi.

Caress, gelecek olan bu V8 motor hakkında ise Alman kökenli bir motor olmasına rağmen motorun sesinin tıpkı bir Aston Martin gibi olacağını bildirdi. Aslında bir yandan da Aston Martin müşterilerinin istedikleri sesin daha çok “mekanik tını” içermesi gerektiğini açıklamaya çalıştı.

Şirketin V12 motoru hala ceplerinde bir koz olarak bulunuyor. Ancak Caress şirketin emisyon değerleri ve yakıt ekonomisi gereksinimleri için down-sizing (hacim küçültme) politikasını izlemeleri gerektiğini belitti.

Mert Aktaş

Çocukluğum Toyota'nın 110'luk atmosferikleriyle geçti. Bir gün bir Hellcat sahibi olacağım, en olmadı M135, burada yazılı kalsın.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İçine Alman kaçmış İngiliz arabası deriz artık. Hatta dizel üretmeye başlarsa Aston Martin onu da Renault’tan alırsa… Aman ne diyorum ben ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu