Haberler

Audi Q2 karda yakalandı!




Q ailesinin en küçük modeli olacak olan ve gelecek yıl gerçekleştirilecek olan lansmanı Audi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni Q2, zorlu kış şartlarında test edilirken yakalandı.

Bu yeni modelle büyümeye devam edecek olan Q ailesi, gelecek yıl yeni Q2’yi ailelerine katacakken, şuanlık model ailenin en küçük SUV’u olacak.

Ingolstadt’da kış testleri gerçekleştirilen model çok ağır bir kamuflaj giymesine rağmen, modeldeki Q-Serisi izleri bariz öne çıkıyor. MQB platformu üzerine inşa edilecek olan model, bir Audi klasiği olarak standart halinde önden çekişli olarak piyasaya sürülecek. Fakat daha fazlasını isteyen kullanıcılarını da düşünen marka, üst paketlerde veya opsiyonel olarak Quattro’yu (4 tekerlekten çekiş sistemi) kullanıcılarına sunacak.

Modelin mimarisi göz önüne alındığında, 3 ve 4 silindirli, dizel ve benzinli motorlara ürün yelpazesinde yer vermesi beklenen modelin, güç değerleri hakkında ise hiçbir bilgi bulunmuyor.

Sadece egzantrik versiyonları hakkında yorum yapılan modelin, en üst seviyesi olan RS Q2 versiyonunda, TTS ve S3’ten alınması beklenen 300 beygirlik 2.0 TFSI motorun yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Daha düşük bir statü olan SQ2 versiyonunda ise 2 litrelik bi-turbo dizel bir üniteye (bkz. Passat 2.0 Bi-TDI 240hp.) yer verilmesine ihtimal verilirken, ne yazık ki bununla alakalı da hiçbir bilgi yer almıyor.

Çevresini ve cebini düşünen kullanıcılarına da ayrı bir seçenek sunması beklenen Audi’nin, yeni geliştirilecek hibrid bir üniteyi ilk kez bu modelde deneme ihtimali üzerinde de sıklıkla duruluyor.

Önümüzdeki Mart ayında Cenevre Fuarı’nda modelin kullanıcılarıyla buluşacağını belirten Audi, aynı zamanda teslimatlar içinse 2016 yılının 2. yarısını işaret etti.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Q2 ismi Q4 ile beraber FIAT da değil miydi? Hatta Audi isim hakkını satın almak istemiş ama FIAT reddetmişti diye hatırlıyorum, yoksa başka bir olayla mı karıştırıyorum? Bilen biri açıklarsa sevinirim. 🙂

    1. Q2 ve Q4 isimlerini Alfa Romeo (Fiat Grubu) markası kullanıyordu. Alfa için Q2: sınırlı kaydırmalı diferansiyel; Q4: dört çeker sistemleri için kullanılıyordu. İki marka arasında isim telif hakkı problemi yaşanmıştı, belli ki anlaşmışlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu