Haberler

BMW M2 & X4 M40i görücüye çıkıyor




BMW, ilk olarak Ekim ayında internet üzerinden tanıtımını yaptığı M2 ve X4 M40i modellerinin dünya prömiyerini 11-24 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2016 Detroit Auto Show’da yapacağını duyurdu.

Klasik E30 M3 gibi, otomobil severlerin gönlünde taht kuran otomobillere imzasını atmayı başaran M departmanı, bu sefer Amerika’daki BMW fan’ları tarafından E30 M3’ün varisi olarak gösterilen yeni M2’yi görücüye çıkartıyor.

Altı silindirli 3.0 lt’lik turbo motorla 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneğiyle alınabilecek olan M2, 365 BG güce ve 464 Nm tork değerine sahip. Overboost fonksiyonu sayesinde tork değerinin 499 Nm’ye yükseltilebildiği model, 0-100 km/sa hızlanmasını manuel seçeneğinde 4.4 sn’de tamamlarken otomatik seçeneğinde ise 4.2 sn’de tamamlıyor.

X4 cephesinde ise modelin en güçlü versiyonu olacak M40i, kaputunun altında M2 ile aynı motoru taşıyacak. X4 M40i’de 360 BG güç ve 465 Nm tork üreten bu motorla xDrive dört tekerlekten çekiş sistemini kullanan BMW, 8 ileri tork konvektörlü otomatik şanzıman kullanmayı uygun görmüş.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu