FeaturedHaberler

BMW M4 GTS, Nürburgring’i “7:28 civarında” döndü




BMW’nin 700 adetle sınırlı üretiminin tüm örnekleri tükenen M4 GTS modeli, Alman üreticinin açıklamasına göre Nürburgring’de oldukça etkileyici bir zaman elde etti.

Geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan M4 GTS, karbon fiber gövde detayları, titanyum egzoz sistemi, OLED stop lambaları ve su enjeksiyon sistemi gibi mühendisliğin sınırlarını zorlayan pek çok ayrıntıya sahip. 3.0 litrelik çift turbolu 6 silindirli motoruyla 500 hp (368 kW) maksimum güç üretebilen araç ünlü Nürburgring Nordschleife pistini “7:28 dakika civarında” tamamlamış.

Bu hızlı tur zamanında direksiyonun arkasında bulunan ve alkışı hakeden isim ise BMW M platform geliştirme test sürücüsü Jorg Weidinger. Münih’li üretici tam tur zamanının “7:27:51 ve 7:28:49 arasında” olduğunu söylüyor. Bu rakamlar da M4 GTS’in Yeşil Cehennem’in en hızlı 40 arabasının içine girmesi için yeterli. Üstelik 2008 Porsche 911 GT2, Ferrari 458 Italia ve Koenigsegg CCX gibi bazı süper arabaların bile üzerinde yer alacak şekilde.

Araç hakkında yorumlarını paylaşırken “BMW M4 GTS, kesinlikle heyecan verici bir ürün” diyen Weidinger, “Bu yalnızca müthiş motorun değil 3 yönlü coilover süspansiyonun oynadığı önemli rol sayesinde gerçekleşebildi. Kinematik, tekerlekler, aerodinami ve sürücünün çalışma alanının tasarımı – tüm bu bileşenler birlikte mükemmel bir şekilde çalışmak için koordine edildi.” cümlelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=-yE49sAuLlc

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Ekim gibi açıklamıştılar süreyi, fakat dikkat edilmesi gereken nokta GTS paketli bir araç.. Direk Giula ile karşılaştırmak biraz saçma olur. Burada hafifletilmiş, downforce’u arttırılmış bir araç var. Giula’da böyle paketlemeler yaparsa işte o zaman karşılaştırılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu