Haberler

BMW ve Nissan’dan iş birliği




BMW ve Nissan, Amerika Birleşik Devletleri genelinde bir hızlı şarj istasyonu ağı kurmak için güçlerini birleştirdi.

Elektrikli araçların kullanım oranının artırılması amacıyla geliştirilen bu proje, ABD genelinde California, Connecticut, Florido, Georgia, Illinois, Indiana, Maryland, Minnesota, Missouri, New Mexico, Nevada, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, South Carolina, Tennessee, Virginia ve Wisconsin’i, yani toplam 19 eyaleti kapsayan 120 çift şarj cihazından oluşuyor.

Her şarj noktasında, CHAdeMo ve CCS bağlantıyı destekleyen, çift halinde ve 50 kW güce sahip hızlı şarj istasyonu bulunuyor. Bu yapılandırma, özellikle BMW i3 ve Nissan Leaf kullanıcılarına araçlarını her ihtiyaç duyduklarında kolayca şarj etmelerini sağlayacak ancak belirtilen şarj bağlantılarına sahip her marka ve model aracın şarjını destekliyor.

Firmalar, bu istasyonların bulunduğu bir harita sağlamayacaklarını fakat sürücülerin bu istasyonları BMW i Remote ya da Nissan EZ-Charge uygulamalarıyla bulabileceklerini belirtti.

Bu sistemle, bir sürücü istasyona ulaştığında, normal şarj istasyonlarında olduğu gibi uzun bekleme sürelerine maruz kalmayacak. Yeni hızlı şarj istasyonları, BMW i3 ve Nissan Leaf’i 20-30 dakika aralığında %80 oranında şarj edebiliyor. BMW ve Nissan, yeni istasyonların hızının şu an en yaygın biçimde kullanılmakta olan 2. seviye (240 V kapasiteli) şarj istasyonlarından çok daha üstün olduğunu belirtti.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu