Dikkat ÇekenlerHaberler

Buğulu camlarınız mı var? Çözüm burda!




Otomobiliniz camları buğu mu yapıyor? Buna karşın internette bir çok yöntem var, fakat bu aralarından en etkilisi.

Soğuk bir kış günü, aracınızla yaptığınız güzel bir seyahatin ardından aracınızı park edip uzaklaştınız. Tabiki bu güzel ülkemizde kaç kişinin sıcak bir otoparkı var bilinmez ama, eğer sıcak bir garajınız yoksa sabah karşılaşacağınız manzara büyük ihtimalle aracınızın camlarındaki yoğun buğudur.

Fakat haberimizde yer alan detaylar ve evlerinizde bulunabilecek bir kaç materyal ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Videoda da gördüğünüz üzre öncelikle 2 adet uzun çorap buluyoruz (kullanılmamış olması tercih edilir :D). Sonrasında ise çorabın bir tanesinin içine kedi kumu dolduruyoruz. Eğer kedi kumunuz yok pet shop vb. yerlerden temin edebilirsiniz. Doldurduktan sonra ağzını düğümlediğimiz çorabın üstüne diğer çorabı geçiriyoruz.

Onu da düğümledikten sonra kedi kumuyla dolu olan bu çorap çiftini aracımızda dilediğimiz bir yere koyuyoruz. Buğu yapan bölgeye yakın olması sonucu geliştirebilir. Böylece kedi kumu aracımızın içindeki nemi hapsederek buğunun oluşmasını engelliyor.

Ufak bir hatırlatma yapmalıyız ki bu yöntem aracın camlarının sadece iç yüzlerindeki buğu oluşumunu engeller. Eğer nemli bir bölgede yaşıyorsanız aracın camları dıştan buğulanacaktır.

Şimdi de videoyu izleyelim:

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Güzel yöntem, kalemine sağlık. Bu arada Koçtaş’ta içinde nem tutucu özellik bulunan bir kapsül görmüştüm aynı işlevi gören hatta odanıza ve apartman bodrumunuza konulacak kadar büyüğü de vardı fiyatını unuttum ama.

  2. kayaktan gelenlere de tavsiye edilir, kayaklarınızda veya boardınızda kalan sıvı da buğu yapıyor

  3. daha önce hiç kullanmadım ama bu mantığa göre kedi kumu yerine pirinç de işe yarıya bilir ama daha fazla pirinç olması lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu