Haberler

Camry’nin tahtı sallanıyor mu?




Japonlar, Amerikan pazarında bildiğimiz üzere baskınlar. Son on yıldır Camry ve Accord en çok tercih edilen modeller oluyor. Bu krallar tahtan inmek üzere ve yerine Toyota’ya göre RAV4 gelecek.

Bloomberg’de, Bob Carter ile yapılan röportaja göre önümüzdeki beş yıl içinde D sınıfı (mid-size) sedanların yerini kompakt SUVlar alacak. Resmi görüş ise RAV4’ün satışları Camry’i geçecek. Toyota’nın da aynı fikirde olduğuna eminiz.

RAV4’ün satış rakamları CR-V’yi geçmiş durumda. Şu anlık en çok satan kompakt SUV ünvanını elinde tutuyor; ancak 2020’de tüm kategorilerde en çok satan araç olacak gibi duruyor, tabii F-150’yi listenin dışında tutarsak.

Bütün lüks Alman markaları tüm yutturmacalara rağmen henüz yüksek satış rakamlarına ulaşamamıştır. Pazara para getiren 35 yaşındaki tüketiciler, ailelerinin SUVları ile büyüdüler. Bu da pazarda dramatik bir kaymaya sebep oluyor. 2010’dan önce böyle bir değişiklik ön görülemezdi bile.

Kompakt SUVların tercih edilmesinin sebebi D sınıfı sedanlardaki konfora sahip olup yakıt ekonomisi sağlamasıdır. Ek olarak bütün olanaklara elverişli olup fiyatlarının hemen hemen aynı olmasıdır.

Kompakt SUV’un yükselişi beklenenden çabukta gelebilir. Toyota, RAV4 satışlarının 2015 yılı sonuna kadar 300 bin olmasını, Camry’nin ise 425 bin adete ulaşmasını bekliyor. Geçen ay, bebek 4×4 satışlarını %30 oranında artırmış ve piyasanın fazlasıyla üstüne çıkmıştır.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Honda’nın atmosferik motorlarının yanı sıra dünya pazarında kabul görmüş Turbo beslemeli motorlara geçişi biraz geç kalınmış hamle gibi görünse de pazarda ciddi bir yer alacağı aşikar. Toyota’nın, Avensis, Auris, Corolla ve Yaris modellerini kapsayan Turbo beslemeli motorlarla gelmesini dört gözle bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu