FeaturedTestler

Charlie Chaplin: Hyundai i30 Turbo




  • Motor: 1591 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 186 hp @ 5500 d/d
  • Tork: 265 Nm @ 1500 – 4500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 8 sn
  • Son hız: 219 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 32-58-63 dB
  • Ağırlık: 1469 kg
  • Bagaj hacmi: 378 litre
  • Fiyat: 80.300 TL

 

+ Konfor
+ Yalıtım
+ Şanzıman
+ Fiyat

Ağırlık
Orta ekran

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

73 Yorum

  1. 186 Hp bir C sınıfına 8 saniye 0-100 komik oluyor artık.
    2.0 ts 156 kullanmış biri olarak.

  2. Şu girişte ki fabrika verilerini gösteren yazı fontlarını değiştirin bence, biraz amatör duruyor.

    1. Fabrika verisi. Hiç araç almadınız mı? Kılavuzda bazı nedenlerden dolayı bu düşük gösterilir.

      1. Bazı nedenler dediğiniz gps verisidir. Ayrıca bu sınıf 186 hp bir otomobil gps te 220 kadranda ise 240 a yakın değerler görmeli.

  3. Bu arabanın yalıtımını ve konforunu övdün ya And, şoktayım şu anda 🙂 Ya bende bir sorun var, ya da gerçekten 1.6 turbo için farklı bir altyapı kullanmışlar.

  4. Daha önce bu arabanın testini carviser’da izlemiştim, tek diyeceğim şu ki Otopark iyiki var,araba böyle test edilir 🙂

  5. Ya abi harika anlattın arabayı. İ30 alma isteği uyandırdın bende. İyiki varsınız yoksa test diye ne izlermişiz bilmiyorum.

  6. And hocam çok güzel anlatmış arabayı. Ama biraz kısa mı olmuş dedim. Sanki sadece hissiyatı anlatmış gibi. Ayrıca hyundai nin sitesinde aksesuar olarak navigasyonlu büyük bir ekran var.

    1. Ucuz olur mu bilemem sanmıyorum ki ucuz olsun ama focus red and black gelecek yakın zamanda. Direkt olarak bu aracın rakibi konumunda diye düşünüyorum.

  7. leon 1.4tsi 150hp “gırtlak spek” 80e geliyor. Sanmıyorum i30 turbonun Türkiye’de piyasası olacağını.

  8. yazılım ve egzos sistemi ile çok keyifli hale geliyor. komple egzos yapıldığında dahi basmayınca içerde hiç ses yok komfordan hiç bir şey kaybetmiyor. başka hiçbir şey yapmaya gerek yok çok tatminkar.

  9. 6. vites 2bin devir 83 km kötü bir değer değil mi ? 1.6 atmosferik zafira kullanıyorum 5. vites 2 bin devir 75 km gibi bi hızla seyrediyorum

  10. O değilde asıl pov eylenceli olacak gibi , bakalım and abinin dediğine göre arabayı baya zorlamışlar

  11. Performans benim için belirleyici unsur ise bu aracı almam şahsen. Bu beygir bu teknik veriler.. Şaka resmen. Gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. O zaman yapma arkadaşım 186hp. Hadi kilosu fazla dedik 0-100 de ki insignia gibi kocaman bir araç 180hp 1560kg 0-100 8.6 sn 1.6 lt turbo son hızı 225 km. E kasa nitekim aynı hemde 156hp. Bunlar koskoca arabalar.. Leon,Golf,Astra 150hp ile zaten bu değerleri veriyorlar. Ben Hyundai i araç olarak eleştirmiyorum. Sadece bu motor 186 hp insanı heyecanlandırıyor. 7.5 sn ler 235km leler falan bekliyor insan.. 80 bin TL de az para değil. İkinci eli de Leon,Golf,Astra kıvamında değildir desek yalan olmaz sanırım.

  12. And Bey 6. vites 2000 devir yerine benzinli araçlarda 3000 dizel araçlarda 2000 devir ölçseniz daha sağlıklı olacaktır.
    Saygılar.

  13. 6 ileri ve 186 beygir.. benim aracım 105 beygir dizel.. son hızı benimkinden 1 km daha iyi.. hızlanma tam bir felaket.. sanzıman ve agırlık ile ilgili sıkıntı var sanırım.. tork bandı geniş ama beygir tek noktada maksimum.. motorda da kusur var.. toplamda arabanın neden gitmedigini acıklıyor bence.. ( gitmesinin umuldugu kadar gitmemesinin)

      1. video girişinde 195 , açıklama kısmında 219 yazıyor.. bilgine.. açıklama kısmı sonrada değişmiş olabilir.. zira videoyu tekrar editleyip yüklemek kolay degil..

  14. C sınıfı sıradan bir araba değil, hot hatch de değil. Peki ne bu araba? Hızlı görünen ama yavaş, göründüğü kadar agresif olmayan -medeni- ve ortada kalınmışlık göstergesi “karaktersiz” bir otomobil. Belirli bir vasfı yok desem daha özetleyici olur. Hyundai’nin daha radikal kararlar alması lazım

  15. Ellerine sağlık And kardeşim. Gene mükemmel bir teste imza atmışsın.
    Yeri geldiğinde seri, yeri geldiğinde ağırbaşlı. Dolu donanımlı, kaliteli az ve çok yakan bir araç isteyen alabilir. C segmentinin -çoğu kimse kabul etmese de- en iyi araçlarından.

  16. Hyundai olunca yanlı bir test olur dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şimdi ? +’lar ve-‘ler çok komik yani. Aracın ne olduğu belli değil videoda kendileri söylüyor ama neredeyse eksik yanı yok. Kaldı ki o multimedia eksiklik olarak söylenmese de olur herkes biliyor onun oraya yakışmadığını, geri kaldığını. Çoğu testinizi eğlenerek izliyorum ama Hyundai’de değişiyorsunuz net yani bu..

    1. Alakası bile yok… Sadece multimedya olarak mı baktınız olaya?
      *Multimedya, *Elektrikli park freni çalışma prensibi, *Motorun gücüne göre ağır kalması *Cam tavanın tıkırtıları … bir sürü yaptı eleştiri. Onun harici zaten i30’un GDI motorları gidin test edin, bahsedilen gibi sessiz ve titreşimsiz. Malzeme kalitesi iyi, anlatılan şeyleri görün kendiniz yaşayın.

  17. Kokpit sert plastik, torpido “dan” diye açılıyor ki senin en hassas olduğun yerlerin başında geliyor belkide. Farlar üzerinde konuşulmanın israftan öteye gitmeyeceği kadar kötü.
    Müzik sisteminden de bahsedemedin çünkü onun da yorumu fardan farklı değil.

    185 beygir olan bu sözde spor arabayı video boyunca tasarruflu kullanmak için elinden geleni yaptın, bir çoğumuz en iyi ihtimalle 5 dakikada bir denk gelen acemiyi ya da tosbağayı geçmek ya da büyük araçların markajından kurtulmak için vites düşürüm dip gaz yapıyoruz. Sen sadece iki kere yaptın ve 8.4 ortalamada gezdin.

    Bu arabayı bende test ettim 2 gün ve dediğin gibi araba gitmiyor fakat değinmediğin gibi agresif kullanımda araç muazzam derecede kafadan kopuyor, öyle ki o ağır kasa durmamak için de inat ediyor.
    Bütün testlerini izledim ve sen bu araba için kelepir demeyecek kadar donanımlı ve ayrıntıcısın.

    En geniş tabiri ile ticari kaygılarını anlıyorum ama çizgini bozma ve kızma lütfen.
    Seni seviyoruz ve bu yüzden belkide ilk defa bu kadar geniş katılımla ve aynı nokta üzerine eleştiri aldın.
    Çalışmalarının devamını bekliyoruz 🙂

    1. 8 aydır kullandığım arabanın kokpiti sert plastikmiş, allah allah? Kokpit ve kapı üstleri gayet yumuşak plastik. Çoğu arabadaki gibi arka kapılar sert değil. Kokpitte gayet yumuşak bir plastikten yapılmış. Tabi sizin ”yumuşak” kriteriniz nedir bilemiyorum, bir ”vw” değil dir herhalde. Farlar halojen standartlarına göre gayet iyi. Ama oda bir vw değildir size göre. Torpido içi dolu olunca biraz ser açılıyor tek doğru yorumunuz o.

      1. Valla Volkswagen’i genelde fiyatı konusunda eleştiren birisi olarak tabiki o kalitede bir araba beklemek haksızlık olur lakin biliyorsunuz bayilerden araba alırken distribütör liste fiyatı üzerinden indirim yapılıyor ve “Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Comfortline distribütör liste fiyatı 84.400 TL” olduğunu düşününce bırakın da 81.000 lira verdikten sonra izin verirseniz biraz eleştirelim.
        Özellikle şu noktanın altını çizmek istiyorum, kesinlikle accent blue, linea, clio gibi araçları eleştirmem ben, çünkü satış fiyatı ve amacı bellidir. Ödediğinizin para ile beklenti doğru orantılıdır, ama lütfen 81.000 lira biraz acımasız değil mi duygusal yaklaşmak için ?

        1. Bu arabanın muadili Golf 150ps Highline (93 bin) artı opsiyonlardır (7 bin). Dsg farkını çıkardığınızda bile arada 10 bin lira kalıyor.

          1. Ha yani bi-xenon, navigasyon, şerit takip vs gırtlak dolusu golf Hyundai i30’un rakibi…peki

  18. Birde dikkat ediyorum bu ikidir michelen lastikler için “çok kötü” tabirini kullanıyorsun, bende oldum olası michelen severim özellikle energy saver modelini. Lastikler konusunda fazlasıyla cahilimdir mesela sen olsan ne kullanırdın bu i30 da, yol tutuş için ?

    1. Hocam yaş kaç? Askerlik arkadaşınla mı konuşuyorsun? Senli benli konuşmadansa forum ortamında sizli konuşmanızı tavsiye ederim.
      Ps: Bana akıl mı veriyorsun gibi bir şey diyeceksen zaten burdan yaş aralığını anlayabiliriz. Forum adabı budur, saygılar.

      1. Yok estağfurullah, kullandığın üslup ve kurduğun cümleleri okuyunca bana akıl mı veriyorsun demek anlamsız olur.
        Hürmetler.

    2. hocam bende şuan sizin energy saver ları sevdiğinize acayip şaşırdım , bu lastikler neredeyse toplum olarak kötü (özellikle ıslakta berbat) olarak tanımlanmış bir lastiktir, michelen başka bir lastiğine iyi deseydiniz anlardımdam, mümkünse bir daha ki lastiğinizi csc 5 falan deneyin o zaman aşık olursunuz herhalde lastiklere 🙂

      1. Üstad bütün samimiyetimle söylüyorum bu konuda bilgisizim, energy Saver modelini övmüyorum, sadece Antalyada 3 yıl yogun bir sekilde kullandım ve 3. Yıl yıl tutuşu düşmeye basladi ve 3. Yıla kadar 2005 Fabia’nin da belki biraz etkisiyle kedi gibi giriyordum virajlarda.
        Hani bana güzel gelen bu lastik camia tarafından başarısız olarak nitelendiriliyorsa kısmetse yeni alacağım muhtemel C+ segmenti bi araçta ne kullanmam gerektiğini anlamaya çalışıyorum. Her markanın içinde beklentine göre modeller var biliyorum ve benim beklentim yol tutuşu ile mümkün olan az yol gürültüsü. 0.1 lik yakıt farki benim için güvenlikten sonra geliyor.

        1. Energy saver yüzünden kaza yapmış biri olarak, farklı bir lastiğre geçmenizi öneririm. Ayrıca biz energy saver seti olan arabaya nokian wr d3’leri kışlık takım taktığımızda yakıtta ya oynama olmuyordu ya da maksimum 0.1-0.2 civarı artıyordu ama yanında gelen sessizlik ve yol tutuşu bu farkı unutturmaya yetiyordu. 15-16 inç jantlar için premium contact 5 olabilir, 17 ve üstü jantlar içinde conti sport contact 5 iyi olur, And abi dunlop sport maxx rt’lerinde iyi olduğundan bahsetmişti. Lastik yolla temas eden tek nokta olunca önemli oluyor gerçekten 🙂

  19. Bana bu test tatsız geldi; müzik sisteminden bahsedilmemiş, sessiz diyorsunuz (güvenmediğimden değil) ama bunu destekleyecek desibel ölçer sonuçları yok, direksiyonun hissiyatından bahsedilmemiş. Ancak bütün bu eksikliklere rağmen hitabınız sayesinde yine güldürüyorsunuz benzetmelerinizle.

    1. aynen hız sabitleyiciside duymadım sanki, ondanda bahsedilmedi galiba ama spor otomobil olduğu için gerek duyulmamış olabilir

  20. Otopark.com u 2011-2012 yılından beri aktif olarak(buluşmalar, organizasyonlara katılma) takip ediyorum. And abi bu testi sitenin çizgisinden hafifçe kayan ilk ve “son” test olarak kendimce yorumladım, saygılar.

  21. hyundai testinten öte hyundai reklamı gibi olmuş. beğenmedim bu sefer. diğer arkadaşlarıma ve büyüklerime katılıyorum. konu hyundai olunca bozulacağı belli oluyor arada nasıl bi ilişki var bilemiyorum

    1. katılmadığın şey araç hakkında testte söylenenlerin yalan olduğu mu? Bilmediğin konularda iftira atarak doğruları bir senin gördüğün mü?

  22. teste laf söyleyenlerin kafası şu; hyundai ile otopark bir proje yaptı kesinlikle ilk gelen hyundai’da and abi arabayı övecek te övecek. bu yargıyla izlerseniz ne olursa olsun and abi Hyundai’ın paralı(!) elemanı olur gözünüz de. Bırakın bu işleri… her araba yerilmez..

  23. Bir 2015 i30 1.6 gdi dct kullanıcısı olarak testi çok beğendim. Reklam vs diyenler at gözlüğüyle bakmaya devam edebilirler.

  24. Yahu ne ilginç ve gereksiz insanlar var anlayamıyorum. Adamlara Hyundai bir jest yapıyor, iş anında reklamcılık politikasına dönüyor, testlerde en ufak bir şeyde kafa hemen marka tarafçılığına kayıyor. Çünkü izleyicinin aklına o girdimi, kendi bakış açısını değiştiriyor mantıklı düşünemiyor. Beyler çocuklaşmayın , And’a haksızlık da yapmayın

  25. İç mekanda o ekran ile o direksiyon hiç hoş değil bence.Oldum olası zaten hyundai markasını tasarım olarak bi türlü beğenemedim.Otopark’ı 2012-2013 den beri takip ediyorum ve bir türlü bu hyundai merakını anlayamadım.Bence Otopark şu an Türkiye’de en iyi testleri yapan site ama bazı markalarda araçların eksileri üstüne basa basa söylenirken bazılarında neden daha insaflı eleştiriliyor anlayamadım.Neden o segment’te çok daha iyi araçlar varken eksileri diğerlerinde olduğu kadar üstüne basılmıyor ?

  26. Hyundai yükselişi nedense birilerini rahatsız ediyor. Golf 100 binlerde satılıyor cam tavan olsa emin olun onada 7 binden aşağı istemezler. araç bence tek sorunu ağırlığı ama aracı bir anda 200 kg dusurecegim diye güvenlikten taviz verirler. Bırakın şu Hyundai düşmanlığı ni yeni Tucson test edin gerçek bir şaheser. ekran gelince 1.500 tl verirsen yine taşıyorlar. araç eleştirilen fiyat performans kalite ve güvenliği göz önüne alınız. Bu test turbo spor araç bırakın çok yaksin.

  27. Guzel test olmus. Son yillarda cikan kore araclarinin, eskidekilerden cok farkli iyi araclar olduklarinin bilincinde olmak lazim artik. Bu aracta, aile arabasi tadinda alayim, hizli oldugu cok cakilmasin diyorsan iyi bir tercih olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu