Haberler

DS serisine yeni SUV geliyor!




PSA grubunun özgün üyesi Citroen, yayınladığı yeni bir rapor ile, DS serisine yepyeni bir SUV’u katacağını açıkladı.

Fransız şirket tarafından yayınlanan raporun Citroen-Peugeot-DS üçlüsünü alakadar ettiğini belirten AutoExpress, oluşturulacak yeni platformun yine bu 3 marka tarafından kullanılacağını da eklemiş.

İlk olarak prototipinin mimarisinde Peugeot 208 ve DS3 esintileri taşıması beklenen yeni SUV’un, 2018 yılında lansman için hazır olacağı ve adının da şuanlık DS3 SUV olarak medyada yer alacağı gelen haberler arasında.

Şuanlık bunlara ek olarak resmi bir bilgi yer almazken, Fransız modelin, MINI Countryman ve Audi Q1 ile bir çekişme içerisinde olması bekleniyor.

4 tekerlekten çekiş sistemine yer verilmesi beklenmezken, sebebi olarak da, -DS’in Ar-Ge çalışmalarına göre- küçük boyuttaki premium SUV’larda kullanıcıların bu sistemi tercih etmeyeceği satış rakamları oranıyla belirtilmiş.

Her ne kadar tarih çok uzakta olsa da, modelde PSA grubunun kendini kanıtlamış 1.2 PureTech benzinli ve 1.6 HDi turbo dizel ünitelere yer verilmesi beklenirken, yeni bir hibrid sistemininde olabilitesi üzerinde durulmuş.

Modelin Fransa’daki Mulhouse fabrikasında imal edilmesi beklenirken, casus fotoğraflarının önümüzdeki yılda yavaş yavaş medyaya sızmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Not: Görsel DS3 modeline aittir.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu