Haberler

Dubai’nin yeni markası: Jannarelley




Dubai, W Motors’dan sonra yepyeni bir markayla daha karşınızda.

W Motors’un süperspor otomobilleri: Lykan HyperSport ve Fenyr SuperSport’un baş tasarımcısı Anthony Jannarelley ile birlikte kompozit malzemeleri üreten Equation Composite firması sahibi Frederic Juillot’un ortaklığı sonucunda ortaya çıkan bu yeni markaya, Jannarelley ismi verilmiş.

Alışılmışın dışında otomobiller üretmek için kurulan Jannarelley’nin ilk otomobili olan Design-1 konsepti, 1950’li ve 1960’lı yılların roadster karoserli otomobillerine gönderme yapan retro bir tasarıma sahip.

Boru tipi çelik iskeletle birlikte alüminyum panellere sahip olduğu belirtilen Design-1’in gövdesinde ise karbon fiber ve fiberglas kullanılmış. Arka aks hizasına konumlandırılmış 3498cc’lik atmosferik V6 motorla birlikte 304 BG güç ve 371 Nm tork değerine sahip olan Design-1, 0-100 km/sa hızlanmasını 4 sn’de tamamlarken sadece 710 kg ağırlığında.

Jannarelley, resmi olarak Şubat 2016’da tanıtacağı otomobilinin ilk 30 adedini 55.000$’dan satışa sunacağını açıklarken, teslimatların yaz aylarında yapılacağını belirtiyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Şimdi 599 gto diycem yanlış kaçıcak biraz küçültüp üstünü açmışlar sanki ama bi yan yana koyun gozunuzde canlandırın 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu