Haberler

Efsane geri dönüyor




Renault, Formula 1 geleceği hakkındaki spekülasyonlara bir son verdi ve 2016’da Lotus takımını devralarak Formula 1’e geri döneceğini açıkladı.

Fransız üretici, bu seneki şampiyona başladığından beri F1 planlarını değerlendiriyor ve son haftalarda Lotus takımını devralmak için hesaplar yapıyordu. Beklenen gerçekleşti ve Renault, geçen hafta anlaşmanın imzalandığını açıkladı. Renault patronu Carlos Ghosn,”Renault’un iki seçeneği vardı: tam anlamıyla F1’e dönmek veya tamamen bırakmak. Detaylı çalışmalar sonucunda Renault’un 2016’da F1’de olmasına karar verdik. Biraz zaman alacak olsa da hedefimiz kazanmak.” dedi.

Detaylar Ocak’ta

Lotus’un devrinin detaylarını olabilecek en kısa sürede tamamlayan şirket, şu açıklamayı da ekledi: ”Renault’un F1’e devam etme kararı, motor sporlarının marka kimliği için gerekli bir parça olduğunun göstergesidir. F1, otomobil tutkusunun önemli bir sembolüdür. Tutku ise Renault sloganın temelini oluşturur (Passion for Life – Yaşam için Tutku). Motor sporlarının zirvesi F1, teknolojik mükemmellik ve bir bütün olarak hareket etmeyi gerektirir. Bu doğrultuda F1 programımızı hakkında detaylı bilgiyi ocak ayında açıklayacak ve mart ayında şampiyonaya başlayacağız.”

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Daha önce de belirttiğim gibi Formula 1 haberleri görmek beni gerçekten mutlu ediyor ama bütün haberlerin çıktıktan 5 gün sonra buraya gelmesinin sebebi nedir çok merak ediyorum.

    1. Dediklerinize katılıyorum ayrıca düzenli olarak F1 yanında WRC, DTM, WTCC gibi şampiyonalardan haber yapılması çok güzel bir gelişme olacaktır.

    2. Sıkı bir F1 takipçisi olarak bundan sonra motor sporları haberlerine daha fazla yer vereceğimden emin olabilirsiniz 🙂

      1. F1 haricindeki motor sporlarına çok dikkat etmedim ama Formua 1 haberlerinin sayısı bence yeterli neticede futbol gibi sayfalarca haber çıkmıyor her gün. Ben sadece niye haberlerin geç koyulduğunu merak ediyorum.

  2. Fernando Alonso’yu emekli olmadan önce son kez mavi-sarı aracında görmek istiyorum, hatta çok zor ama bir dünya şampiyonluğuyla da olabilir. İmza Tifosi 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu