Haberler

Emisyon skandalında yeni gelişme




Volkswagen firması emisyon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Volkswagene göre; 3 faktör bu skandalın yaşanmasına sebep oldu. Şirketin dediğine göre bireysel çalışan ihmal ve kusurları, bazı işlemlerdeki zayıflık ve şirketin tolerans gösterdiği bazı alanlardaki kötüye kullanım gibi bireysel ihmaller yüzünden bu skandal yaşanmış.

Daha da detaylı olarak söylersek, Volkswagen firmasına göre üretim aşamasındaki eksiklikler bu ihmallerin oluşmasına neden oldu ve şirketin motor kontrol ünitelerinin test ve sertifika değerlerinin aslında doğru veriler olduğu belirtildi. Şirkete göre bu eksiklik ve yetersizlik bazı çalışanlar kuralları ihlal etme pahasına hileli yazılımları kullanmışlar. VW firması gelecekte kullanılacak olan motor kontrol ünitelerinin yazılımlarını daha sıkı kurallar çerçevesinde üretecek ve en az 2 kişi bu kontrol işleminden sorumlu olacak.

Emisyon soruşturması kapmasında 120 terabaytlık dosyaların incelendiğini belirten Volkwagen firması, inceleme aşamasının en az 1 yıl daha süreceğini belirtti. Ancak 21 Nisan 2016’daki olağan genel kurul toplantısında bu soruşturma ile ilgili bilgilendirme yapacaklarını söylediler.

Mehmet Dağ

Toros Üniversitesi'nde İngilizce işletme okuyan bir otomobil ve motosiklet tutkunuyum. 2 yıl önce tanışmış olduğum otopark ailesine , şuan hizmet etmek benim için ayrı bir zevk.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Normal bir gelişme. Bu skandala şirket politikası diyecek halleri yok.

    Bir ” günah keçisi ” bulacaklar elbette.

  2. yav he he. her ay maaşını alan mühendisin teki öyle bir yazılım geliştirecek ki, kendisine en ufak katkısı olmayan bir riskin altına girecek.

  3. Vizontele’deki Cem Yılmaz’ın sen de bunu yedin sahnesi geldi aklıma 😀

    – Bi mühendis geldi, dedi bana bi yazılm yap dedi, Emisyonu düşük göstersin dedi. Ama kimseye söyleme dedi. CEO söyledi dedi.
    – Sen de bunu yedin
    – Evet abi

    😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu