Haberler

Engelsiz Yaşam Fuarı’nda Karsan rüzgarı esiyor




Tamamı engelli erişimine uygun ürünlerini bu yıl da EYAF’ta sergileyecek olan Karsan, fuarın açılış gününde “Küresel Sosyal Farkındalık Ödül Töreni’ne de ev sahipliği yapacak.

Geliştirdiği ürünlerle herkese eşit ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Karsan, engelsiz erişim sunan Karsan markalı araçları JEST ve ATAK’ı Engelsiz Yaşam Fuarı EYAF’ta sergileyecek. Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen EYAF, bu yıl 3 – 6 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Karsan, resmi açılışın yapılacağı 3 Aralık Perşembe gününde Dünya Engelliler Vakfı tarafından düzenlenen “Küresel Sosyal Farkındalık Ödül Töreni”ne de ev sahipliği yapacak. Törende hizmet, başarı ve teşvik dallarında çeşitli ödüller dağıtılacak.

Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplanacağı Engelsiz Yaşam Fuarı EYAF, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2013 yılından bu yana EYAF Fuarı’na katılım gösteren Karsan, bu yıl fuarda sahip olduğu 170 metrekarelik stand alanında sergileyeceği engelsiz erişim sunan 6 metrelik JEST minibüsü ve 8 metrelik ATAK otobüsü ile yer alacak. Sadece ortopedik değil, görme engelliler için de erişim sunan Karsan JEST, gelişmiş rampa sistemi, indi-bindi hızını artıran geniş ve basamaksız yolcu kapısı, alçak tabanı, ferah iç mekanı, panoramik camları ve ilave birçok özelliği ile engellilere konforlu ulaşım sağlıyor. Karsan ATAK da biniş ve inişleri tek bir adımda gerçekleştirebilme kolaylığı sağlayan “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan ATAK’ın, panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 60 kişiye kadar çıkıyor.

Karsan JEST ve Karsan ATAK, bugüne kadar 10 bine yakın engellinin ziyaret ettiği EYAF Fuarı’nda 6 Aralık tarihine kadar Karsan standında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

karsan10

Kısaca Karsan Pazarlama

Karsan’da başlayan değişim sürecine paralel olarak Şubat 2009’da Karsan markalı ürünler ve Hyundai Truck HD Serisi modellerinin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirmek üzere faaliyete başlayan Karsan Pazarlama A.Ş., müşterisine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Karsan Pazarlama, otomotiv sektöründe 49 yıldır faaliyet gösteren Karsan’ın engin otomotiv tecrübesini, yurt geneline yayılmış 100’ü aşkın yetkili satıcı ve servis noktasıyla hizmet alanına aktarıyor. Üstün hizmet anlayışını benimseyen Karsan Pazarlama, müşteri beklenti ve isteklerine hızlı ve etkin cevap veriyor. Karsan, Hyundai Truck&Bus ve BredaMenarinibus markalı ürünlerin satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini vermeye başlayan Karsan Pazarlama, aynı zamanda kentlerin toplu ulaşım hizmetlerine ürün sağlamanın yanısıra, garaj yönetimi alanlarında hizmet veriyor.

karsan 11

Kısaca Karsan

1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan modern ve esnek tesislerinde lisans altında Hyundai Motor Company’ye ait H350 model panelvanları, minibüs ve şasi kamyonetleri, BredaMenarinibus marka otobüsleri ve kendi markası altında Karsan JEST, Karsan ATAK ve Karsan STAR araçları üretmektedir. Bu ürünlerin Türkiye’deki pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini ise Karsan Pazarlama aracılığı ile yürütmektedir. 2015 yılı Eylül ayı itibariyle 1.254 kişinin çalıştığı Karsan, İSO’nun (İstanbul Sanayi Odası) yaptığı araştırmaya göre 2013 yılı “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 151. sıradan 93. sıraya yükseldi. Karsan, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında 100 marka arasında 44. sırada yer aldı. Halka açık bir Şirket olan ve Borsa İstanbul’da işlem gören Karsan’ın Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) kayıtlarındaki fiili dolaşımdaki pay oranı 2015 Eylül ayı itibariyle %35’tir.

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu