Haberler

Ferrari koleksiyonunu satan bilge




İtalyan aygırı, gelmiş geçmiş en efsane otomobil üreticilerinden biri ve kırmızı. Aklınıza gelen ilk marka doğru. Evet, Ferrari! 1947’de Enzo Ferrari tarafından İtalya’nın Modena kentinde kurulan Ferrari geçmişten günümüze kadar dünya üzerindeki en iyi ve en hızlı otomobilleri üretti.

Efsane: Dino, kusursuz hız makinası: F40, tasarımı ile yıllara meydan okuyan: F50, kurucusunun adını taşıyan eşsiz güzellik: Enzo ve en hızlı, en sofistike hibrit: LaFerrari. Saydığımız tüm bu araçlar Ferrari’nin otomobil dünyasında attığı imzaların bazıları.

Biz tüm bu modelleri klavye başında sayarken bu modelleri toplayan ve koleksiyon yapanlar da var. Tony Shooshani de bu koleksiyonculardan yalnızca biri. Ya da bizim değimimizle Ferrari’sini satan bilge.

Koleksiyonu satacak olan müzayede evi “Gooding & Co”nun yaptığı açıklamaya göre Tony gerçek bir Ferrari hayranı. Zira açıklamada Tony için: “O bir Ferrari sahibi değil, Ferrarileri koruyan bir tarih bekçisi.” denmiştir.

Ferrari Sergio

Tony, Ferrari hayranından çok daha öte. Sattığı koleksiyonu dışında LaFerrari’si ve dünyada yalnızca 6 tane bulunan Pininfarina stüdyosu imzalı Ferrari Sergio’su da bulunuyor.

Ferrarisini satan bilgenin satılık koleksiyonunun değeri 13.5 milyon dolar değerinde. Satılık koleksiyondaki otomobiller şöyle: 1995 Ferrari F50, 1990 Ferrari F40, 2003 Ferrari Enzo, 1960 Ferrari 250 GT Serisi II Cabriole, 1964 Ferrari 250 GT Lusso, 1969 Ferrari Dino 206 GT, 1984 Ferrari 512 BBi ve 1988 Ferrari 328 GTS.

 

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. koleksiyondaki arabaların çoğunda abs dahi olmayabilir, satın aldıktan sonra lütfen daha özenli sürün 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu