FeaturedHaberler

Ferrari’nin 5 atlısı




Film yapımcısı Alejandro Salomon, Ferrari tarihindeki dönüm noktalarını belirleyen beş özel otomobillin video serisiyle karşınızda.

Ferrari koleksiyoncusu David S.K. Lee’nin sahibi olduğu; 288 GTO, F40, F50, Enzo, ve LaFerrari’nin başrollerini paylaştığı video serisini “Ferrari’nin büyük 5’lisi” olarak tanıtan  Salomon, piste çıkardığı otomobilleri tek tek tanıtıyor. Tanıtımdan sonra drag yarışında güçlerini sergileyen otomobiller için ilgi çekici çekimlere imzasını atan Solomon, bir nevi geçmişle günümüzü bir araya getirerek Ferrari’nin tarihsel değişimini de gözler önüne seriyor.

Dilerseniz, videoda yer alan otomobiller arasından en yaşlısını ve en gencini biraz tanıyalım. Videoya konu olan otomobillerin en yaşlı üyesi 1984- 1987 yılları arasında toplam 272 adet üretilen 288 GTO. 400 BG güç ve 496 Nm tork değeri sunan 2,855cc’lik V8 çift turbolu motorun kullanıldığı 288 GTO, 1160 kg ağırlığıyla 0’dan 100 km/sa’lik hıza yaklaşık 5 sn’de çıkabilirken, üretildiği zamanın çok ilerisinde bir tasarımla nefesleri kesmeyi başarıyor.

Video’da görülen otomobillerin en genci olan LaFerrari ise Maranellolu üreticinin üç yıl önce tanıttığı, “Markanın ilk hibrit otomobili” unvanını elinde bulunduruyor. 6,262cc hacmindeki 800 BG güç ve 700 Nm tork’a sahip V12 motorla donatılan LaFerrari, ayrıca içten yanmalı motoruna destek vererek ekstradan 163 BG güç ve 270 Nm tork sunan elektrikli bir motora da sahip. Resmi olarak 0-100 km/sa hızlanmasının 3 sn’den, 0-200 km/sa değerinin de 7 sn’den az olduğu belirtilen otomobilin maksimum hızı ise 350 km/sa’in üzerinde…

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu