Haberler

Fiat 124 Spider ile ilgili yeni açıklamalar




Fiat Avustralya Patronu Pat Dougherty, sadece Fiat amblemi takarak yeni bir otomobil çıkarmadıklarını, çok daha fazla modifikasyon yaptıklarını belirtti.

Caradvice’a konuşan Pat Dougherty sanılanın aksine Spider 124’ün Mazda mx-5’in sadece Fiat logolu hali olmadığını belirtirken, otomobilin yapım sürecinde mx-5’den farklı sac ve güç üniteleri kullandığını, iç ve dış görünümünün de farklı olacağını belirtti. Ayrıca çalışan mühendislerin üretim safhasında mx-5 modelini incelemesine ve emsal almasına dahi izin verilmezken dış panellere kadar farklı malzeme kullandıklarını belirtti.

Avustralya Fiat Chrysler Group Basın ve Yayın Sözcüsü Andrew Chesterton, yaptığı konuşmada 124 modelinde tamamen farklı motor ve şanzıman kullandıklarını belirtirken iç ve dış tasarımında da yeni bir çok parça ekleyerek farklı bir görünüm elde ettiklerini ifade etti.

Diğer taraftan FCA Satış ve Pazarlama Bölümü Başkanı Oliver François ise; “iki model arasında birçok benzerlik olmasında karşın 124 Spider’ın tamamen İtalyan tasarımı ile üretildi ve 1.4 litre turbo beslemeli motor ile kombine edildi.” diye belirtti.

Ayrıca henüz Mazda cephesinden bir yanıt gelmemesine karşın Abarth versiyon 124’ün 2017’de WRC’de yarışması FCA tarafından planlanırken kesin sonuç ise Mazda tarafından yapılan açıklama ile belli olucak.

 

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. kopyalamadığını biraz da belli etseymiş keşke. ortadaki ekrana kadar almışsın özgünüz diyorsun

  2. valla 1.4 turbo fiyatı uygun olursa satar. mazda düşük hacımlı motor koymayacagına göre fiatta talim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu