FeaturedHaberler

Fiat Egea Hatchback yakalandı!




Fiat Egea hatchback, kamuflajlı halde test edilirken casus fotoğrafçıların objektiflerine takıldı.

2007 yılından bu yana satışta olan ve artık eskidiğini her şekilde hissettiren Fiat Bravo’nun yerini alacak Egea hatchback, İstanbul Auto Show’da ilk kez görücüye çıkan Aegea sedan‘dan bu yana dillerdeydi. Hatta bazı dijital tasarımcılar tarafından gerçeğe bile dökülmüştü.

Bazı kaynaklara göre Tipo ismiyle satışa sunulması beklenen modelin Almanya’da casuslara yakalanan prototipi, otomobilin hem iç hem de dış tasarımının nasıl olacağı hakkında ciddi ipuçlarını açığa çıkardı. Modelin temelde sedan versiyondan çok da farklı bir tasarıma sahip olmayacağı bilinse de kamuflajın altından görebildiğimiz kadarıyla aracın arkasını görmeden sedan ve hatchback modeller arasında ayrım yapmak gerçekten zor olacak.

Fotoğraflardan da görülebileceği üzere hatchback karoser tipine ve bütünüyle açılan bagaj kapağına uyum sağlamak üzere stop lambalarının tasarımında değişikliğe gidilmiş. Buna ek olarak 3. stop lambasına ev sahipliği yapan tavan spoileri, arka silecek gibi detaylar da görülebiliyor. Yükleme eşiğinde bir değişiklik yapılacaksa tampon tasarımında da bir değişiklik olabileceğini belirtmek gerek.

Fazla sürprizin bulunmadığı videoda görebileceğiniz gibi iç mekan sedan model ile tıpatıp aynı olacak şekilde hatchback versiyona aktarılmış. İç mekan tasarım konusunda Dacia ve Skoda modelleri ile rekabet edebilecek düzeyde.

Motor seçeneklerine geçecek olursak Fiat, Egea hatchback/Tipo/Bravo ya da adı her ne olacaksa yeni hatchback modelini aynen sedanda olduğu gibi benzinli tarafında 95 bhp güce sahip 1.4 litrelik 16V Fire, dizel tarafında ise yine 95 bhp güce sahip 1.3 litrelik 16V MultiJet II  ve 120 bhp güce sahip 1.6 litrelik 16V MultiJet II motor seçenekleriyle satışa sunacak. Benzinli seçeneklerinde 110 bhp güce sahip 1.6 litrelik ünitenin bulunup bulunmayacağı ise henüz kesin değil. Saydığımız motor seçenekleri 5 ya da 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzımanlar ile birlikte görev yapacak.

Tanıtımı çok yakında yapılacak yeni Egea Hatchback (?) ve Stilo Multiwagon’dan sonra yeri boş kalan Egea Station Wagon da aileye eklendiğinde İtalyan üretici kompakt sınıftaki rekabetten büyük bir pay kapacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. egea b + sınıfı olarak üretiliyor diye biliyordum bravo c sınıfındaydı. sınıf mı küçültüyorlar yoksa egea c sınıfı yerine mi üretiliyor

  2. arkadaş ta 2 ay önce bursda yakalandı araç görüntüleride çıktı ozaman kimsenin sesi çıkmadı şimdi haber yapıyorlar yakalandı diye.

  3. Sayın Otopark yetkilileri.Haberi eğer siz yazdıysanız gerçekten yakıştıramıyorum.”İç mekan tasarım konusunda Dacia ve Skoda modelleri ile rekabet edebilecek düzeyde.”
    Bu nede demek ya? Ben skoda fanatikliği yapmayacağım.fakat kendinizi bir açın.superb,oktavia,yeti modelleri ile logan sandero falan aynı seviyedelermi? sizin bunu demenizi beklemiyordum..

    1. skoda da bu aracın rakibi rapid iç mekan olarak maalesef rapid dediğin skoda modelleri ile aynı seviyede değil bu nedenle skodanın adı burada geçiyor yoksa biliniyor kalitesi

  4. Bize “Doğuştan Sedan” diye tanıtılan bir aracın Hatchback karoseri ile üretilmesi planlanması durumunu nasıl tanımlayacağız? Fikri olan?

  5. Ön konsol orta havalandırmanın üstü Sedan versiyondan farklı görünüyor. Hem göstergenin devamı alçaltılmış, hem de üzerine büyük bir dokunmatik ekran konumlandırılmış.

  6. Bravo gercek bir C sinifiydi. Bana bu arac B+ iken C diye diretilen lineadaki hikayeyi hatirlatiyor. Boyutlar OK ama geri kalaninda da en azindan birkac rakibini gecmesi lazimki gercek bir C sinifi diyelim.

    1. Marka vermek istemem ama marlboro sanırım o haha ??? Gri renkli diye tahmin edilebilir bence?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu