FeaturedHaberler

Genesis’in amiral gemisi ödülü kaptı




Hyundai’nin alt markası olan Genesis’in amiral gemisi olarak görülen G90 modeli, Detroit Auto Show’da görücüye çıkacak.

Büyük lüks sedanın görünüşü, İyi Tasarım Ödülleri için kendi sınıfında jüriyi etkilemeyi başardı ve ödülün sahibi oldu. Mimarlar, kültür liderleri gibi tasarım uzmanları, 47 ülkeden üreticilerin ve grafik firmalarının gönderdiği binlerce tasarım arasından en iyileri seçmek için New York’ta toplandı.

Hyundai Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Hyundai Tasarım Merkezi Başkanı Byung-Seob Lee; “Genesis örnek tasarımı ile marka değerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor, tüm modellerimizde belirgin karakteristik özellikler olacak.” dedi.

Hyundai, Genesis ile Amerika pazarında BMW ve Mercedes’e karşı güçlü bir rakip olmayı hedefliyor. Koreli premium araç üreticisi sağlam temeller üzerine inşa edildi diyebiliriz. Güncel Hyundai Genesis modeli yılın ilk üç çeyreğindeki satış rakamları ile Audi A6’yı geride bıraktı ve Amerika’da premium büyük otomobil sınıfında dördüncü sırada yer aldı. Amerikalılar bu sürede 24.423 Genesis satın aldı. Bu sayı, Genesis için geçen yıla göre %9’luk bir artış demek.

Genesis G90 dışında dört Hyundai modeli daha kendi sınıflarında 2015 İyi Tasarım Ödülleri’ni aldılar. Bu modeller, yakında piyasaya sürülecek olan IONIQ EV, Tucson, Elantra ve Santa Cruz.

Koreli araba üreticisi, Genesis’in eşsiz bir müşteri deneyimi sunarak kendini rakiplerinden ayıracağı sözünü veriyor.

 

Levent E. Ezen

'95 İstanbul doğumlu bir Trakya Üni. öğrencisi, 'şeker çocuk arabası' Polo sürücüsü, başlangıç seviyesinde bilgisayarcı, otopark.com gönüllüsü.

İlgili Makaleler

11 Yorum

    1. Bentley’den de esinlenilmis gibi tasarimda sanki. Ayaklarinin ustunde durmaya baslayinca özgün tasarim denemeye başlarlar simdi tehlikeli donemdeler.

  1. Mimarlar, kültür liderleri gibi tasarım uzmanları, 47 ülkeden üreticilerin ve grafik firmalarının gönderdiği binlerce tasarım arasından en iyileri seçmek için New York’ta toplanıyor , bizim tasarım uzmanlarıda otopark ta toplanıyor önü şöyle arkası böyle diyor …

  2. @ReNeReNe söyleme böyle ya fun olursun ya sempatizan bak Ant Ağabey i nasıl linç etmeye, yanlı davranıyorsun diye eleştirmeye başladılar. Aman ha bu arkadaşları kızdırmayalım onların araçları en iyisi başka bir araç asla iyi olamaz. Arkadaşlar olayın gurmesi bu işi en iyi onlar yapıyor. görmedin mi Ant ın yanlışlarını üst kurul olarak nasıl belirlediler?

    1. 15 yıl Hyundai ye binmiş biri olarak yapılmış bir eleştiridir. Bu marka hep eleştirilerek bu noktaya geldi, daha iyi yerlere de geldiğini görecegiz. Buradan yorumumu eksileyenlere selam olsun.

    2. Hyundai iyi bir marka ve benim için her zaman seçeneklerden birisi. Ve çok fazla haksızlığa uğradığı da gerçek. Ancak bsonmez haksız değil, maalesef her modelinde belirgin esinlenmeler var. Kia markası altında bu yöntemi kullanmıyorlar ama Hyundai’nin pek çok modelinde sınıfının kabul görmüş tasarımlarından bariz esinlenmeler bulunuyor. Bunu her gördüğü modele “taklit” demeyi adet edinmiş olanlara gıcık olan birisi olarak söylüyorum. Ha esinlenme olsa ne olur, araç kaliteli mi; kaliteli… Bu da ayrı bir bakış açısı.

  3. Genesis Hyundai’nin en beğendiğim araçlarından bir tanesi. Araç gerçekten harika fakat TR de en az 10 tane zor satar. Motordan dolayı vergi ve fiyatta uçuk olur. Uçuk olunca da TR de kimse o parayı çekik gözlü vatandaşların yaptığı Hyundai’ye filanda vermez. Kadranlar i20 böyle bir araca hiç olmamış ve yakışmamış aracı ilk gördüğümde Mercedes zannettim. Genesis’ten çok karşımda Mercedes duruyor gibi

  4. Genesis G90’ı bu yıl Auto Show fuarın dışında gördüm, inceledim. Eminim bir tane Hyundai yöneticisi veya başkanının aracıdır ya da Ali Kibar Equus’u verip Genesis G90 almıştır. Hatları genel olarak Mercedesle birebir aynı araç Hyundai’den çok Mercedes gibi duruyor. Hayret Hyundai böyle araçlar yaparmıydı beni gerçekten çok şaşırttı. Fakat hiç özgün bir araç olmamış aracın diğer Hyundai modellerinden hiçbir farkı yok. Madem böyle bir araç yapıyorsun daha özgün olmalıydı Hyundai Audi, BMW, Mercedes, Cadillac, Lexus, İnfiniti, Acura ile asla rekabet edemez ve edemeyecektirde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu