Haberler

GMC’nin patronu B segmenti crossover istiyor




GMC, ciddi bir çalışma ile kadrosuna B segmenti bir crossover eklemeyi düşünüyor.

GMC, Detroit’te Granite Concept’i tanıtmasından bu yana 6 yıl geçti ama üretim için başarısız oldu. Şimdi, GMC bir kez daha pastadan bir pay almak için küçük crossover fikri ile gündemde. Dikkate alınması gereken bir konu çünkü bu arabalar son yıllarda baya popüler hale geldi ve GMC’nin bu segmentte bir modeli yok.

Buick sorumlusu Duncan Aldred‘de bu fikrin en büyük destekçisi ve  Automotive News böyle bir model için büyük bir potansiyel görünüyor dedi. Tam olarak aracın gündemde olduğunu söylemedi ama D.Aldred etkisi göz önüne alındığında büyük olasılıkla bu proje gerçekleşecek.

Buick bayileri de GMC modelleri satmasına rağmen, D.Aldred yeni B segmenti crossover ile Buick Encore’nin çakışacağı endişesinde değil. Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında %33’lük bir artış sağlayan Buick için büyük bir kazanım elde etti. 2014 yılında %53‘lük büyük bir satış artışı takip eden Buick yılın sonuna kadar 70.000 satış rakamını gördü.

Ahmet UZUN

1994'te Kahramanmaraş'ta doğdum. Şu an Piri Reis Üniversitesi'nde eğitimime devam ediyorum. Otomobillere olan tutkum kendimi bildim bileli var ve artarak devam ediyor. Sıkı bir Alfa Romeo ve BMW hayranıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu