Haberler

Goodyear Fuelmax, İspanya’da “fuel”ledi!




Ticari araç kamyon lastiği kategorisinde “Yılın Lastiği” seçilen Goodyear Fuelmax, bu ödül ile taşımacılık şirketlerindeki filoların yakıt tasarrufuna katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen en iyi yakıt ekonomisine sahip lastik ünvanını tescillemiş oldu.

Goodyear’ın FUELMAX ailesi, sahip olduğu yakıt tasarrufu ve CO2 salınımını en aza indirme özelliği sayesinde, kamyon kategorisinde en iyi lastik seçildi. Filoların yakıt maliyetlerine verilen önem göz önünde bulundurulduğunda, FUELMAX serisinin 100 km’de 1.6 litreye kadar[1] tasarruf sağladığı ve bu sayede filoların karlılığına ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunduğu görüldü.

Goodyear EMEA Ticari Lastikler Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef, Neumáticos y Mecánica Rápida dergisi tarafından düzenlenen yarışmada Goodyear Fuelmax lastiklerinin, kamyon lastiği kategorisinde Yılın Lastiği ödülünü kazanmış olmaktan dolayı son derece gururlu olduklarını ifade etti. Rzonzef; “Fuelmax, kamyon lastiklerimiz arasında en çok yakıt tasarrufu sağlayan lastiğimizdir. Bu ödül, yol taşımacılığının çevreye verdiği zararları ve operasyonel maliyetleri en aza indirmeye yönelik yenilikçi teknolojiler, hizmetler ve çözümler sunma kararlılığımızı bir kez daha gözler önüne serdi.” dedi.

Goodyear´ın yakıt tasarrufu sağlayan FUELMAX kamyon lastikleri, FUELMAX S ön aks lastikleri, FUELMAX D arka aks lastikleri ve FUELMAX T treyler lastiklerinden oluşmaktadır. Bu lastiklerin en büyük özelliği, kilometre performansı ve ıslak zeminlerde fren performansı gibi alanlarda performans düşüklüğüne neden olmayan düşük sürtünme direncidir. FUELMAX D arka aks lastikleri hem M+S hem de 3-Peak-Mountain-Snow-Flake (PMSF) sembollü kış lastiklerinin gerekliliklerini yerine getirirken, bu özellik sayesinde Avrupa çapında uygulanan kamyon kış lastikleri ile ilgili yasalara da uygunluk gösterir.

[1] Goodyear FUELMAX yakıt tasarruflu kamyon lastikleri, Alman filosu Spedition Barkowiak tarafından diğer markaların Premium yakıt tasarruflu kamyon lastikleriyle karşılaştırılmıştır: Üzerlerinde normal lastikler kullanılan birbirinin aynı üç Euro 6 kamyon, farklı sürücülerle, Ocak 2014-Mayıs 2015 tarihleri arasında 320,000 kilometre mesafe kat etmişlerdir. Bu karşılaştırma sırasında Goodyear FUELMAX lastiklerinin 100 km’de 1,6 litreye kadar yakıt tasarrufu sağladığı görülmüştür.

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu