Haberler

Yayaları görsel ve işitsel olarak bilgilendirecek




Bildiğiniz gibi Google, uzunca bir süredir “sürücüsüz otomobil” teknolojileri üzerine çalışıyor. Hatta birkaç hafta önce test amaçlı olarak trafiğe çıkartılan sürücüsüz otomobil, yavaş gittiği gerekçe gösterilerek polis tarafından çevirilmiş ve cezai işlem konusu gündeme gelmişti.

Hal böyle olunca, sürücüsüz otomobillere karşı merak edilen ayrıntılar da merak ediliyor ve polis tarafından sürücüsüz Google otomobilinin çevirilmesi sonucunda trafikteki birçok araç ve yaya da durmuş, konuyu uzaktan merakla takip etmişti. Sürücüsüz otomobillere ilişkin en çok merak edilen ayrıntılardan birisi ise yayalarla olan iletişimin nasıl sağlandığı… Evet; tüm kontrol özel mekanizma tarafından gerçekleştiriliyor ama yayalarla olan durum halen daha merak konusu…

Google, yeni aldığı patentle birlikte sürücüsüz otomobilleriyle yayaların iletişimi çok daha kolay getirmeyi hedefliyor. Alınan patenti kısaca özetleyecek olursak; sürücüsüz otomobilin çevresinde toplamda üç adet ekran bulunuyor ve bu ekranlar çeşitli uyarılarla birlikte yayaları görsel bir şekilde bilgilendiriyor. Bu ekranlar üzerinden yayanın geçiş bilgisi gibi durumlar belirtiliyor. Ek olarak yalnızca görsel olarak değil; aynı zamanda aracın dışına yerleştirilen hoparlörler sayesinde uyarı mekanizması sesli bir şekilde de çalışıyor. Görme zorluğu çeken kişiler için bu tarz sesli bir uyarı sisteminin olması da elzem.

565d6aeadf53736a204ce56d-1 565d6b099de70315203ff35c-1 Kaynak: onedio

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu