Haberler

İkinci el otomobil satışları artışta




İkinci el otomobil pazarında 2015 yılının ilk 10 ayında yüzde 15,1 oranında büyüme gerçekleşti.
İkinci el otomobil pazarında 2015 yılının ilk on ayı, TÜİK verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 15,1 büyüdü. 2014’ün ilk on ayında gerçekleşen 3.106.992 adetlik satış, 2015 yılının aynı döneminde 469.400 adet artarak 3.576.462 olarak gerçekleşti.

DOD Perakende Müdürü Erol Gündoğan, DOD olarak, ikinci el pazarındaki artışa paralel şekilde satışlarında artış kaydettiklerini belirterek “2015 yılında geçirdiğimiz iki genel seçim ve kurlarda meydana gelen dalgalanmaya rağmen ikinci el pazarında Eylül ayı haricinde düşüş yaşanmadı. Ekim ayındaki yüzde 12’lik artış ile pazar toplamda yüzde 15,1’lik artış yakaladı. Diğer aylarda da hakim olan yükseliş trendinin yıl sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

İkinci el otomotiv pazarının 2015 yılında yaklaşık 4 milyon 435 bin adetle kapanacağını öngördüklerini belirten DOD Perakende Müdürü Erol Gündoğan “2015 yılının son çeyreğinde her ne kadar markaların düzenledikleri kampanyalar ile sıfır araç pazarı hareketlenmiş olsa da ikinci el pazarında da satışlar 2014 verilerinin üstünde bir seyirle devam ediyor. Tahminimiz ikinci el pazarının 2014 satışlarının yüzde 15 üzerinde kapanacağı yönünde” açıklamasında bulundu.

Gündoğan, DOD verilerine istinaden ikinci el otomobil pazarında müşterilerin yüzde 35’lik oran ile en çok 30 bin – 50 bin TL aralığındaki araçları tercih ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti, “İkinci el otomobil satışlarının en yüksek olduğu şehirler; İstanbul, Ankara ve Adana oldu. Yine bu dönemde yüzde 65’lik oranla dizel araçlara olan ilgi devam etti. Motor tercihinde ise 1.6 cc ve altına olan talep yüzde 81 gibi büyük bir oranda seyrediyor. Hatchback ve sedan arasında olduğu gibi manuel ve otomatik şanzıman arasında da yine başa baş bir durum olduğunu söyleyebiliriz.”

DOD Perakende Müdürü Gündoğan, DOD’un 2015 yılı performansını değerlendirirken toplam satışlarının yüzde 30’unun kredili gerçekleştiğini, garantili araç satışlarının ise yüzde 39 seviyesine ulaştığını iletti. Garantiye olan ilgi artışını ikinci elde güven ihtiyacıyla ilişkilendiren Gündoğan, DOD City Esenyurt ve DOD Şekerpınar tesislerinde müşterilerine güven içinde, tek noktada tüm hizmeti sunduklarını belirtti.

Berk Yurtbaşı

Eli vites koluna uzanan her çocuğun hayali olmakla birlikte, debriyaj sorunlu halkımın mortgage bakımından sonunda kendilerini egzoz borusu ile intihar etmelerinden korktuğum sevda, araba sevdasına sahip adam.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu