Haberler

Kavşağı tıkayana ceza yolda




İstanbul’da kavşaklarda oluşan trafik sıkışıklığını engellemek için “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” hayata geçiriliyor. Bundan böyle taralı alanları ihlal eden araca, yeşil ışıkta geçiş yapmış olsa dahi ceza kesilecek.

İstanbul’da “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” ile kavşaklardaki ortak kullanım alanında ihlal yapan araçlara ceza kesilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) geliştirdiği sistem, kavşaklarda bulunan taralı alanda, araç trafiğinin yoğun olması ve diğer araçların bu yoğun trafiğe karışması durumunda hareketli ve sabit kameralar ile fotoğraf çekerek ihlal tespiti yapıyor.

Sistem, saha noktasını izleyerek ihlal yapan bir araç tespit ettiğinde otomatik olarak aktif hale geliyor. İhlali gerçekleştiren aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafını çekerek ihlali belgeliyor.

Taralı Alan EDS Sistemi ile İstanbul’da önemli kavşaklarda ortak kullanım alanı olan bölgenin (sarı renkte boyanan alanın) boş bırakılması adına sürücülerin trafik yoğunluğuna göre hareket etmeleri hedefleniyor.

Sistem, Dolmabahçe Kavşağı, Büyükdere Caddesi (Kanyon Önü), Edirnekapı Kavşağı, Fındıkzade Kavşağı başta olmak üzere İstanbul’da ortak kullanım alanı olan önemli kavşaklarda kullanılmaya başlanacak.

Trafik Ceza Rehberinde belirtilen “Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akışını engelleyecek bir durum olduğu hallerde kavşağa girmek” İhlal tipi (57/1-D) maddesine göre Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü işlem uygulanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=a3IM3Aa9TvE&app=desktop

Kaynak: NTV

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Ohoo oo. Sen bunu bizim millete öğretene kadar… Kadıköy-Pendik hattında çalışan minibüs şoförleri sabahtan akşama kadar en açığı kırmızı ışık olmak kaydı ile bir tek sefer atarken 50 tane ihlal yapıyor da ceza yemiyorsa, burada açık suçlu trafik şubenin kendisi, polisleri ve diğerleridir. Bizim devlet kanun yasa çıkartır. Takip etmez, ya da belli başlı yerlerde takibini yaparsa millet de boşluğu buldu mu yapar ihlalini. Çünkü milletimiz cahil. Hele aşırı göç alan istanbul’da, özellikle istanbul trafiğinde bir sürü öküz, manda, hayvan, katil, manyak var. Bu hayvan sürüsüne bir şey yapılamıyor ise, kavşağı rahatlatan benim gözümde en basitinden trafiği rahatlatmak isteyen değil, kasaya para kazandırmak isteyendir…

    Trafik sigortasına üst sınır koy, oh mis. Ondan sonra şirket aracı kullanan çoğu 4 ayaklı toynaklı, çarpışan araba gibi kullansın arabasını (Üzerine alınırsan safını belli edersin dikkat et). Nasıl olsa üst sınır var. Sonra bu toynaklı her türlü ihlali, olmayan şeritten gelip önüme kırmaları, kavşaktan dönerken sıkıştırmaları yapmak için an kollasın. Sonra sen de kavşak tıkanmasın diye süs amaçlı bir kaç kavşağa taralı zımbırtı yok.

    Hacı adam kırmızıda geçiyor dedik kırmızıda! sen hala trafik açılsın peşindesin.

  2. Bu şekilde bir düzenleme yapana kadar lazerle Kırmızıya dönen bir taralı alan oluştur ve yeşil yanıpta taralı alana arkasındaki şöförlerin taciziyle girmek zorunda bırakmayan akıllı ışık sistemi kur. Anca vatandaşa ceza anca vatandaşa ceza, ne zaman başka birşey bildiniz ki…

  3. Kavşakları güncellesinler, taralı alanda durmak yasak olsun ingiltere gibi. Avrupada tıkayacağını bile bile kavşağa girmek 350€ydu 3 sene önce.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu