Haberler

Lamborghini Urus, gücünü çift turbolu V8’den alacak




Lamborghini’nin uzun süredir dillerden düşmeyen crossover projesi gün geçtikçe gerçekleşmeye daha çok yaklaşıyor. Geçtiğimiz aylarda modelin en az bir prototipinin hazır olduğunu belirten CEO Stephan Winkelmann, yeni açıklamalarda bulundu.

Autocar’a verdiği röportajda Urus prototipini sonbaharda bir yarış pistinde kullandığını söyleyen Winkelmann, model hakkında “hepimizin beklediğinden çok daha iyiydi” cümlelerini kullandı. Crossover’ı kullanmamın kolay olduğunu, direksiyon tepkisinin ve motor gücünün oldukça başarılı olduğunu belirten yönetici, aracın ana odak noktası performans olmasına rağmen “limuzin hissi” veren bir konfora sahip olduğunu söyledi.

Lamborghini Araştırma ve Geliştirme bölümü yöneticisi Maurizio Reggiani ise, 4.0 litrelik çift turbolu V8’in Urus için “en iyi seçim” olduğunu belirtti. “Motor, aracın her koşulda “elastik” olmasını sağlamak için düşük devirlerde yüksek tork sağlayabilecek şekilde hafif ve güçlü olmak zorunda” açıklamasını yapan Reggiani, çift turbolu motorun Lamborghini’ye özel olduğunu ve “sınıfının en güçlüsü” ünvanını elinde taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Winkelmann’ın açıklamalarına geri dönecek olursak, Alman yetkili, dış tasarımın neredeyse tamamlandığını belirtirken, üretim modelinin eski sayılabilecek Urus konseptine kıyasla daha geniş bir iç mekana ev sahipliği yapacağı ve tasarımın “evrimleşmiş” olacağı gibi ipuçları da verdi.

Lamborghini’nin beklenen crossover modeli, yıllık 3000 adetlik satış hedefiyle 2018 yılında satışa çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. BMW, Porsche, Bentley, Maserati darken Lamborghini de ilk SUV modeliyle karşımıza çıkacak. Lamborghini’nin büyük bir merakla beklediğim SUV modeli. Lamborghini genel olarak çok iyi bir SUV yapmış bizede saygı duymak düşer. Seri üretim modeli konsepte dayalı bir araç olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu