Haberler

Makyajlı 3 kırılgan çıktı




BMW 3 Serisi Amerika’nın Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) yaptığı çarpışma testinde tam not alamadı. Sebebi ise önden çarpışma testinde “ortalama” bir sonuç alması. Eğer “uygun” veya ”iyi” not alabilseydi en üst puanlama ile testi geçebilecekti.

Kırılgan noktadan çarpışma testinden yeterli değerlendirme notunun alınmamasının sebebini enstitü; kazadan sonra sürücü yaşam alanının yetersiz olmasını gösteriyor.

Model yan çarpışma, ön çarpışma, tavan ve koltukların kaza anındaki tepkisi gibi diğer testler de “iyi”, opsiyonel donanım olarak satın alınabilen çarpışma önleme sisteminin çalışmasını “ileri” olarak değerlendirilmiş. Ek olarak “isofix” çocuk koltuğu bağlantı noktalarının performansı “zayıf” olarak değerlendirilmiş.

Çarpışma önleme sistemi test sonuçları, önceki yıllara göre en çok gelişme gösteren sonucu elde etmiş. “Temel” olan değerlendirme makyajlı yeni seriyle “gelişmiş” seviyesine yükselmiş. Diğer test kriterlerinde enstitü, yerini aldığı modelde olduğu gibi test sonuçları “iyi” olarak değerlendirmiş.

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Her otomobil firmasının artık bu testleri en iyi şekilde geçebilecek ar-ge si var . İşgüzarlıktan başka bir şey değil bence bu olay .

  2. Bu testte A4 ve C serisi de geçemedi hatta A4 ikiye katlandı
    Standart testlerden iyi not almak kolay bir Volvo olamazlar

  3. Bmw icin yinede basarili bir sonuc olmus f30un onceki test sonucu “marginal” idi birakin volvoyu sinifinin en kotusu idi ve yine durum ayni gozukuyor. Hafif ve cevik bir surus makinesinin bedeli…

  4. Artık dışarda 3 ya da 5 serisi beyaz bmw görmekten gına geldi bari binecekseniz beyazıni almayın artık. Audi de de aynı şey vardı ama eskisi kadar yok artık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu