Haberler

Makyajlı A3 Sedan yakalandı




2013’te Cenevre Fuarı’nda ortaya çıkan ve sonraki yıl ABD’ye de ulaşan A3 Sedan, en büyük rakibi Mercedes-Benz CLA’yı satışlarda anında geçerek Audi için büyük bir başarı oldu. 2016’ya yaklaşırken bu kompakt sedanın beklenen makyaj zamanı da gelmiş olacak ki casus fotoğrafçılar otomobili kış testleri yapılırken yakaladı.

Audi’den beklediğimiz gibi, kamuflajsız haliyle detaylara çok dikkat edenler hariç çoğu kişinin farketmeyeceği bir makyaj operasyonu yapılmış gibi gözüküyor. Audi’nin tasarım anlayışının tamamen yeniden tasarlanan modellerde bile çizgisinden çıkmadığını düşündüğümüzde, bu makyajdaki tasarımsal değişikliklerin bu kadar az olması normal bir durum.

Yandan bakıldığında hiç bir değişiklik gözükmeyen otomobilin ön tarafında, kamuflajın saklayamadığı altıgen tasarımlı yeni “3-D” ızgara görülüyor. Bunun dışında daha keskin bir tasarıma sahip ön farlar ve yeniden tasarlanmış ön tampon da A3 Sedan’ı Audi’nin diğer otomobillerinde tasarımsal anlamda daha da yaklaştırıyor. Buna yönelik bir başka değişiklik de arka farlarda mevcut; otomobilin ince arka farları yerini yeni A4’tekilere benzer büyük farlara bırakmış. Aslında arka farlardaki A4 benzetmesi tüm otomobil için geçerli, makyajlı A3 Sedan bu değişikliklerle küçültülmüş bir A4’e daha da benzemiş.

Şu ana kadar iç mekanı görüntüleyebilen olmamış olsa da Audi’nin iç mekanda yeni gösterge paneli ve multimedya sistemi gibi ufak değişiklikler yapacağı tahmin ediliyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. yeni akım ön farları aşırı keskin yapacaklar belli ki oval kenarlar gidecek de arkası iyiydi ya ellemeselerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu