Haberler

McLaren MP4-12C High Sport satışa çıkıyor




McLaren,  gelecek ay Florida’da gerçekleştirilecek Kissimmee 2016 etkinliğinde MP4-12C High Sport (HS) modelini satışa sunacak.

McLaren Özel Üretimler bölümü tarafından üretilen HS, markanın Formula 1 Vodafone Yarış Takımı’nın renkleriyle kombine edilmiş. MP4-12C’nin GT3 versiyonundan hava yarıklarına sahip; ön çamurluk ve tamponlarıyla ayrılacağı belirtilen model, markanın patronu Ron Dennis’in gözdelerinden…

2012 yılında tanıtılan MP4-12C’yi biraz daha geliştirmek için McLaren’dan özel bir çalışma içerisine girmesini isteyen Dennis, bu sayede MP4-12C High Sport’un karbon seramik frenler ve spor egzoz sistemiyle donatılmasına vesile olmuş. Bu gelişmelerin dışında kaputunun  altında  McLaren takım pilotlarının imzasını taşıyacak olan HS, ayrıca özel tasarımlı seyahat çantalarıyla satışa sunulacak.

3.8 lt’lik V8 çift turbo motorun hayat verdiği MP4-12C High Sport’un gücünün güncel modele göre yaklaşık 75 BG  arttıracağı konuşulurken maksimum gücün 675 BG’den daha az olmayacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Kissimmee 2016’da, Mecum Auctions tarafından satılacağı açıklanan özel üretim McLaren MP4-12C High Sport’un sadece beş adetle sınırlı olacağı belirtilirken, araçların her birinin 1,3-1,6 milyon $ arasında bir değere satılacağı öngörülüyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu