Haberler

Nissan, beklenen açıklamayı yaptı




Nissan, geçtiğimiz Salı günü Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan çekildiğini açıkladı.

Japon üretici, yenilikçi önden motorlu ve önden çekişli GT-R LM Nismo aracıyla 1999 yılından sonra ilk kez bu üst düzey şampiyonaya LMP1 kategorisinde katılmıştı.

Başlangıçta bütün bir sezon yarışacaktı fakat Nissan, daha sonra ilk iki yarışta dışarıda kalma kararı vererek Le Mans’a en iyi hazırlığı yapabileceğini düşündü. Çünkü bu yarış, Nissan’ın göz önünde olabileceği en önemli yarıştı.

Fonksiyonsuz Hybrid sistemi ile beraber Nissan, sıralamalarda kendi sınıfındaki araçlardan yaklaşık 25 saniye yavaş kalınca aslında acı gerçekle yüzleşmiş oldu. Takımın hiç bir aracı yarışı tamamlayamadı.

Bu kötü dereceden sonra Nissan, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası takviminin geri kalan yarışlarına katılmadı. Bu projenin mimarı olan Darren Cox’la ise yollar ayrıldı.

Ve şimdi, Nissan geçtiğimiz ay yapılan testlerden sonra, bu aracın hiç bir şekilde LMP1 kategorisindeki rakipleri olan Audi, Porsche ve Toyota’nın araçlarına kafa tutamayacağını anladı.

Şirketten yapılan tam açıklama metni ise; ‘Nissan 2016 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda LMP1 kategorisinden çekilmiştir!’

‘Nissan, 2015 yılında yarışma hırsının yanına yenilikçi anlayış ve cesur konseptini alarak sezona girmiştir. Takım, aracı istenilen performans seviyesine çıkarmak için çok yoğun çalışmıştır. Ancak şirket daha sonra programın hedeflerine ulaşamayacağına ve bunun yerine uzun vadeli yarış stratejilerinin geliştirilmesine odaklanmaya karar vermiştir.’

‘Yarışmak, Nissan’ın DNA’sında vardır. Bu konuda şirketin gurur dolu bir geçmişi vardır.’

‘Yarışma hususunda Nissan’ın bağlılığını gösterecek, 2015 yılında Japonya’da yapılan Super GT yarış şampiyonluğu ve Blancpain Dayanıklılık Şampiyonası’nda GTR GT3 ile kazanılan 12 saatlik yarış gibi kanıtları vardır.’

‘Nissan, LMP3 motor projesi de dahil olmak üzere çeşitli motor programları ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na desteğini sürdürecektir.’

 

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu