Haberler

Nissan’ın LMP1 sorunsalı




Nissan, yenilikleri için büyük bir alkışı hak ederken LMP1 yarışçısı henüz yolun başındayken başarısızlığa mahkum gibi görünüyor.

Nissan LMP1 projesi için Salı günü yaptığı cesur ve heyecan verici bir açıklamayla sona gelindiğini duyuracaktı ki GT-R Nismo için geliştirilecek çok şey olduğunu anlayıp kararlarını geri çektiler. Çünkü GT-R, LMP1’e göre epey kusurlu görünüyordu.

Ayrıca geçtiğimiz Haziran düzenlenen Le Mans’ta LMP1’in muadillerine göre 20 saniye yavaş kalması ile Nissan bu araç için daha çok yolun olduğunu anladı ve çalışmalara başladı.

NİSSAN’IN BAŞTAN İTİBAREN SORUNLARI

Araçların güvertesinde yaşanan test hataları, ilkbaharda ortaya attıkları özgün hibrit sistemlerinin yaşadığı sorunları gözler önüne sermiş oldu. Le Mans’a hırçın bir ekiple katıldılar ancak atladıkları bir şey vardı. Bu yarışta alevlere yer yoktu!

Söylentiler projenin başladığı yönünde ilerliyordu ancak sorunlar kesilmek bilmiyordu. Sürücülerin teknik hataları ile silsileler devam etti.

Bu sorunların ardından projeye tekrar başlama kararı alınmıştı ancak ilkel yöntemlerle değil de “mikro üretim” ile projeye başlanacak olması kafaları karıştıran bir başka sorundu.

Diğer taraftan Nissan, LMP1 projesi için taahhüt imzalamış olsaydı 2017 yılında yapılması planlanan değişikliklerin bu yılda yapılması uygun olurdu.

Nissan’ı sarsan krizler arasında 2014 sonbaharında işi bırakan Andy Palmer da bulunuyor. Ayrıca kurumsal projenin mimarı Darren Cox’un da işi bırakması şüphesiz Nissan üzerinde olumsuz etki bırakan olaylardan.

Cox’un ayrılmasından sonra dümeni Michael Carcamo aldı ancak yapılacak çok da şey kalmamıştı. Gemi su almaya başlamıştı.

”Marifet ve teknik vizyon”, Nissan bu iki kavramı güzelce planlayıp uygulamaya koysa dahi başındaki kara bulutlardan kurtulamadığı için yenilgisi kaçınılmaz oldu. Mutlu son ile bitmese de Nissan’ın bu gayreti kuvvetli bir alkışı hak ediyor.

2015-544379-2015-nissan-gt-r-lm-nismo

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Nissan’ın bitmek bilmeyen sorunları başlığı nedir yav. Bende Türkiye’deki araçlarında bir sıkıntı mı acaba diye girdim ve çok gereksiz yere yazılmış bir başlık olduğunu gördüm.

  2. 1-Başlık yanlış anlaşılmaya çok müsait
    2-İngilizce’den Türkçe’ye çevrimlerde sıkıntı var. Konuyu okumak çok zor.

  3. Nissan’ın LMP1’de söz sahibi olabilmesi için daha çok yol alması lazım. Toyota bile 2015 Le Mans’ta Porsche ve Audi’nin çok çok gerisinde kaldı. Ama WEC yarışlarında Nissan’ı öyle ya da böyle görmek güzel.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu