FeaturedHaberler

PSA grup ve Toyota’dan yeni işbirliği




PSA ve Toyota önümüzdeki sene satışa sunmayı planladıkları yeni MPV’lerinin üzerindeki perdeyi kaldırdı.

Karşınızda yeni MPV’ler Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer ve Toyota Proace. PSA Peugeot Citroen grup ve Toyota işbirliği ile üretilen bu araçların hem özel kullanım hem de iş kullanımı için farklı versiyonları olacak. Üçlü Fransa’nın Valenciennes kentinde bulunan PSA Peugeot Citroen fabrikasında üretilecek.

Üç otomobil üreticisi işbirliklerinin bir parçası olan bu yeni araçların geliştirilmesine 2012 yılında başlamış. Üçlünün ortak çabalarının farklı segmentlerde üretecekleri araçların maliyetlerini optimize etmek ve gelişim hızını arttırmak olduğunu söyleyebiliriz. PSA-Toyota ortaklığı daha önce de bizlere Aygo, 107 ve C1’i tanıtmıştı.

Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer ve Toyota Proace hakkında teknik detaylar verilmemiş. Ancak üç aracın aynı motor ve ekipmanları paylaşacaklarını söylemek zor değil.

Üç aracın da genel hatları aynı ancak marka kimliklerini öne çıkaran ufak değişiklikler hemen göze çarpıyor. Yayınlanan fotoğraf ve videolarda Peugeot renk farkıyla daha çekici gelse de üç aracın da aynı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Üçlü Avrupa’da satışa sunulmadan önce önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarındaki yerini alacak.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Hiçbiri Transporter a rakip olamaz.Yeni vito da çok alçak olmuş, bunlarda hakeza zaten ilk araba olduğu için pek başarılı olamaz.TRANSPORTER la devam

  2. Bunları yapacaklarına RCZ-R’daki 1.6 THP Motor GT-86’ya gelsin de öyle görelim. -_-

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu