FeaturedHaberler

Ring’in en ufak kralı




Renault Clio RS Trophy 220, Nurburgring Pisti’ndeki en hızlı B sınıfı hot hatch olmayı başardı.

En hızlı önden çeker olma rekorunu Honda Civic Type R’dan alamasa da Clio RS 220 Trophy, 8 dakika 23 saniyelik tur zamanıyla en hızlı ufak hatchback olmayı başardı. Test editörü Christian Gebhardt’ın kullandığı Clio RS 220 Trophy, standart Clio RS 200’ün tur zamanını 36 saniye daha geliştirdi.

Tecrübeli pilot Christian Gebhardt; daha önce Mini JCW ile 8:35, yeni Opel Corsa OPC ile 8:40 ve Audi S1 ile de 8:41’lik tur zamanlarını elde etmiş.

B sınıfı en hızlı hatchback rekorunu eline geçiren Renault Clio RS 220 Trophy, geçen sene mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Ateşli Fransız, 1.6 litrelik turbo benzinli motora sahip. Bu motor, 220 hp güç ve 260 Nm (Overboost özelliğiyle 280 Nm) torka sahip ve sadece EDC şanzımanla birlikte sunuluyor. Maalesef ki 1,618 litrelik motor hacmi, Clio RS’in ülkemizde diğer rakiplerine göre bir üst vergi dilimine girmesine sebep oldu.

 

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Nurburgring’de zaman yapan en hızlı önden çeker typer degil Megane Trophy R’dır hala. Type-R hiç bir resmi Nurburgring kaynagında adı geçmez, kendi kendine gelin güveydir kısaca

    Hondanın bas bas bağrınıp rekor bizde dediği araç development car’dır yani yol versiyonu değildir ( In May 2014, using a preproduction prototype.The development car was in a standard state of engine tune, with suspension, drivetrain, exhaust, brakes and the aerodynamic package identical to those of the production Civic Type R,” Honda insists. The lap car, notably, had its A/C, stereo, and front passenger seat removed, to offset the weight of a full roll cage )

  2. 220 beygire 260 tork koymak olmamış. Çok rahat 320 torklara çıkılacak bir motor. 1.4 tsi larda 300 tork yapıyorlar soft yazılımla

    1. Bu sitede troll dolmaya basladi. And banla sunlari. Dogrulari soyluyoruz yediremiyorlar sanki reno babanin sirketi.

  3. Şöyle italyan m3 ü gibi reno’da Türk RS’i filan yapsa tabi bunlar hayal biz dci ların ne kadar f/p olduğunu konuşalım.

    1. benzini geçtim artık. çok güzel tam milletin ağzına layık çok güzel vergilendirmemiz oldugu ıcın. zaten bişey olmaz turkıyeden.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu