Haberler

”Rocket” ile pist günü!




Ve sonunda beklenen oldu.’’Racing Line’’ ın dördüncü bölümünde, Randy Pobst bize şovunda kendi adını verdiği konsept fikrinin neden pistteki en hızlı ve akıllıca yol olduğunu öğretiyor.

Pistteki virajlara girmenin üç yolu vardır; iç çizgi, dış çizgi ve yarış çizgisi. Pobst viraja kritik ‘apex’e kadar içe doğru kıvrılarak başladığını ve sonunda dışarı doğru açıldığından bahsediyor. Yarış çizgisini göstermek için Cadillac ATS-V Coupe’ye biniyor ve apex almak konusunda uzman olduğunuzda tekerleklerinizin tutunma performansını nasıl etkileyeceği üzerinde durmak isteyeceğinizi söylüyor.

Pobst ardından küçük ve büyük çaplı virajlarda sürüş yaparak yarış çizgisi hakkında daha teknik açıklamalarda bulunuyor.

Video kısa olmasına rağmen uzman tavsiyesi içeriyor. Bu yüzden aşağıdaki videolara göz atın ve bazı virajları yavaş ve kusursuz dönebileceğinizi unutmayın.

 

 

 

 

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Efsane insan, motor trendde olmasa bunun gibi bilgileri ilk ağızdan duymak gayet zor hale gelecek 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu