Haberler

S-Coupe ailesine yeni model!




Mercedes-Benz asi Mercedes ruhunu zerafetle birleştirdiği S-Serisi Coupe ailesine yeni bir model ekleyeceğini duyurdu. Yeni yılda kullanıcılarıyla buluşacak olan S400 4MATIC Coupe, birçok ayrıntısını gözler önüne sermiş.

Tasarım anlamında herhangi bir değişikliğe sahip olmayan model, en büyük değişimi kaputunun altında saklıyor. 3 litrelik V6 turbo üniteye kavuşan yeni S-Serisi Coupe, bu üniteyle beraber 362 beygir(5500-6000 rpm) ve 500 Nm(1800-4500 rpm) torka sahip olmuş.

İsminde de yer aldığı üzre 4MATIC (4 tekerlekten çekiş) sistemine sahip olan model, bunun yanı sıra 7G-TRONIC otomatik şanzımanı da kullanıcılarına sunacak.  Bu kombinasyonlarla birlikte 2016 S400 4MATIC Coupe, 0-100 km/s akselerasyonunu 5.6 saniyede tamamlarken, son hızı elektronik olarak 250 km/s’de sınırlandırılmış. Böylesine ilginç rakamlara sahip olan model, aynı zamanda 8.3 litrelik 100 km’deki ortalama yakıt tüketimiyle şaşırtıyor.

Bir S-Serisi’nden beklendiği gibi, standart halinde bile epey cömert donanımlara sahip olan model, en başta LED farları ve THERMOTRONIC otomatik klima sistemi ile dikkat çekiyor. Tabiki bunlara ek olarak COMAND Online bilgi ve eğlence sistemi, AİRMATİC süspansiyonlar ve Aktif Park Asistanı kalite kokan modeli eşsiz bir seviyeye çıkartıyor.

S500/S500 4MATIC, S63/S63 4MATIC ve serinin amiral gemisi olan S65 ile aynı klasmana girecek olan model, Almanya’da 99.960 Euro’luk fiyat etiketiyle kullanıcılarıyla buluşacak. Gelecek yıl kullanıcılarıyla buluşacak olan modelin şimdiden üretimine başlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 3.0 dizel 362 beygir 500 nm tork deyince bir şüpheye düştüm benzinli de acaba ufak bir hata mı oldu diye ve baktım ki gerçekten öyle olması gerekiyormuş. Yanlış anlamayın kötülemek değil sadece bir düzeltme yapmak için yazıyorum bunu. İyi çalışmalar, baş tacısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu