Haberler

Sesi güzel dizel neden olmasın?




AC Schnitzer isimli modifiye firması, dizel araçlara uyguladığı birkaç işlemle traktör tınısını dinlenebilir hale getirmeyi başardı.

“Traktör Tınısı” diyerek haksızlık yapmayalım. Gelişen teknoloji sayesinde yeni dizel motorların sesi, öncülerine göre rahatsızlık vermeme açısından baya mesafe katetti. Fakat hala soğuk bir havada bir dizel motor çalıştırmaktan, eminiz ki birçok sürücü memnun olmuyordur. Bunun farkında olan AC Schnitzer, dizel motor sesinin kulaklara daha hoş gelebilmesini sağlamış.

Spor Akustik Sistemi adı verilen sistem sayesinde, dizel sesini farklılaştıran 6 farklı modül elde edilmiş. Paslanmaz çelikten oluşan susturucular, iki farklı spor egzoz borusu ile araca monte ediliyor. Montaj işleminden sonra da 6 değişik egzoz melodisinden istediğinizi uzaktan kumanda ile seçebiliyorsunuz. Şu an için sadece BMW’nin X3, X4, X5 ve X6 modellerine uygulanan bu sistem, ilerleyen günlerde diğer dizel araçlara da uygulanabilir.

AC Schnitzer’in yaptığı işlemin sonucunda ortaya çıkan ses, bir benzinli aracınki kadar doğal gelmiyor. Fakat standart bir dizel motor sesinden daha iyi olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. rölantideki ticari araç sesini değiştiremedikleri sürece farkeden bir şey yok yüksek devirde çoğu dizelin sesi eskisi kadar kötü değil zaten.

  2. dizelin sesi bir tek bana mı hoş geliyor anlamadım 🙂 belki de büyük araç ve tren aşkımdan olsa gerek 🙂

    1. Ankarada tofaş egzozu dinlemekten bıktım sadece kuru gürültü,bende aynen tiz sesli benzinlidense gürül gürül dizeli yeğlerim (rolanti haricinde) 🙂

    2. Araç ilerlediği sürece bencede hoş bi sesi var. Keşke trafik ve ışıklar hiç olmasa keyifli olurdu 😀

  3. İlk 2 ses eh işte, 3’te biraz bozuluyor, 4 ve sonrası üzgünüm ama apaçi işi ve çok yapay olmuş. Bana garip bir biçimde bağırdığında mööölüyormuş gibi geldi ???

  4. Apaçi style egzozlardan sonra bu gayet iyi geldi en azından daha tok ve ilk 3 fazla kulak tırmalamıyo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu